Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Τοποθέτηση οικίσκου υποδοχής συμπτωμάτων covid

Σκοπός της τοποθέτησης του η ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με έναν προκατασκευασμένο οικίσκο τύπου ISO BOX, ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, στο πλαίσιο του εξοπλισμού που παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε Νοσοκομεία και ΚΥΑΤ, με σκοπό την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονται σε αυτά για να εξεταστούν.

Ο οικίσκος τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του ΚΥΑΤ με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, Φωτεινή Δάντση να σημειώνει:

«Στο χώρο αυτό θα εξετάζονται ασθενείς με συμπτώματα τα οποία προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού, όπως ο υψηλός πυρετός, η δύσπνοια και ο πονόλαιμος και θα αποφεύγεται η επαφή με ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται στο ΚΥΑΤ για άλλους λόγους υγείας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ισχυρότερο πλέγμα ασφαλείας για ασθενείς υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό ».

Με την τοποθέτηση του οικίσκου, συνεργεία του Δήμου ανέλαβαν να υλοποιήσουν τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις που θα τον καταστήσουν λειτουργικό για να ξεκινήσει άμεσα η χρήση του.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, ο οποίος επεσήμανε πώς: «Ο Δήμος βρίσκεται πάντα κοντά στους πολίτες και στη διάθεση του υγειονομικού προσωπικού, που δίνει μία σκληρή “μάχη” τον τελευταίο ένα χρόνο, συνδράμοντας όποτε και όπως μας ζητηθεί. Ο οικίσκος αυτός θα αποφορτίσει το ΚΥΑΤ προστατεύοντας τους ασθενείς, ενώ παράλληλα, δημιουργείται ένας ασφαλής χώρος εξέτασης των πιθανών κρουσμάτων τόσο για τους ασθενείς όσο και για το υγειονομικό προσωπικό, ανακόπτοντας τη διασπορά του ιού και λειτουργώντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

*Άρθρο του Χρήστου Μουτσάκη

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Σειρά δημιουργικών δράσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

@dmin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δημιουργία 2 παιδιατρικών ΜΕΘ και δωρεάν θέρμανση στα σχολεία από την Gastrade

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα