Δήμοι

Δήμος Λαγκαδά: Αναβαθμίζεται το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά σε περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου

Μπαράζ συναντήσεων είχε στην Αθήνα η νέα Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις για χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής, όπως το θέμα του Ειρηνοδικείου και των εγκαταστάσεων τρων Λουτρών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Ανδρεάδου, πέτυχε όχι μόνο να ικανοποιηθεί το αίτημα της συνέχισης λειτουργίας του Ειρηνοδικείου στο Λαγκαδά, αλλά να αξιοποιήσει την ευκαιρία της αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη της Ελλάδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και να τεκμηριώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και στον υφυπουργό, κ. Μπούγα, ότι πρέπει να το αναβαθμίσουν σε Περιφερειακή Έδρα Πρωτοδικείου, αναλαμβάνοντας την δέσμευση ότι θα φροντίσει για την εξασφάλιση του χώρου στον οποίο θα στεγαστεί.

Η Δήμαρχος Λαγκαδά επισκέφτηκε στη συνέχεια και τον υπουργό Υγείας, κΆδωνη Γεωργιάδη, με τον οποίον συζήτησε θέματα που αφορούν στις υγειονομικές ομάδες που φιλοξενούνται στο Δήμο Λαγκαδά και ζήτησε την συνδρομή του για την αναβάθμισή τους, αλλά και την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει από πλευράς υπουργείου άμεση ανταπόκριση.

Σε άλλη συνάντηση που είχε η κ. Ανδρεάδου με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, η τελευταία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων του Προγράμματος “Ηλέκτρα“, καθώς επίσης και για το νέο Πρόγραμμα “Απόλλων”, που αναμένεται πολύ σύντομα να ξεκινήσει.

Στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλη Σπανάκη, η Δήμαρχος Λαγκαδά έθεσε το θέμα της λειτουργικής αναβάθμισης του γραφείου ΕΦΚΑ στο Λαγκαδά και της επάνδρωσής του με το απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του προσωπικό, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι πιο ολοκληρωμένες και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Σημαντική ήταν η συνάντηση της δημάρχου Λαγκαδά με τη υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, η οποία διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των Λουτρών Λαγκαδά.

Η κ. Ανδρεάδου υποσχέθηκε στην κ. Ράπτη ότι η νέα δημοτική αρχή φροντίζει ήδη για την έκδοση όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών, ώστε να εξασφαλιστεί και πάλι το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

Τέλος, η κα. Ανδρεάδου βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, τον κ. Δημήτρη Τσιόδρα.

Φανή Σοβιτσλή για το makthes.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ο ΕΟΔΥ έστειλε τα επιδημιολογικά στοιχεία που ζήτησε ο Δήμος

@dmin

Να συνεργαστούν στην διοίκηση αποφάσισαν δύο παρατάξεις στο δήμο Δράμας

admin

Δήμος Θερμαϊκού: Διαμαρτυρία στο ΥΠΕΣ Μακεδονίας – Θράκης για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα