Δήμοι

Δήμος Λαγκαδά: Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023

Ο Δήμος Λαγκαδά ενημερώνει τους γονείς που ενδιαφέρονται να αιτηθούν την εγγραφή του παιδιού τους μέσω Δήμου με καταβολή τροφείων για το σχολικό έτος 2022-2023 μπορούν να απευθύνονται στην Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά από την Τρίτη 10 Μαΐου έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι δεσμευτική και ότι ο Δήμος Λαγκαδά δέχεται αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς αναμένει την Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Πρόγραμμα ΕΣΠΑ), όπως και του «Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας», όπου απευθύνεται σε μητέρες που ανήκουν στο δημόσιο τομέα.

Επομένως, οι μητέρες που είναι σε αναμονή της Πρόσκλησης της Ε.Ε.Τ.Α.Α., για να δουν τι προβλέπεται σχετικά με το καθεστώς εργασίας και τα οικονομικά κριτήρια, να υποβάλλουν την αίτηση τους μέσω ΕΣΠΑ και σε περίπτωση απόρριψής τους θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την εγγραφή του παιδιού τους μέσω Δήμου και μετά το πέρας της 31ης Μαΐου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Επίσης, η Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. αφορά όχι μόνο στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Λαγκαδά με δραστηριότητες όπως εργαστήρια χειροτεχνίας, κοσμήματος, πηλού, γυμναστική, παραδοσιακούς χορούς, μουσική, ενασχόληση με Η/Υ, παιδαγωγικό παιχνίδι, ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλίο κ.ά.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς είναι τα παρακάτω:

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

β) Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων των γονέων, προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

γ) Βεβαίωση γιατρού ότι το παιδί έχει κάνει όλα τα απαιτούμενα για την ηλικία του εμβόλια και ότι βεβαιώνει την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.

δ) Φωτοτυπία του βιβλιαρίου εμβολίων παιδιού.

ε) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τρέχοντος έτους.

στ) Κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί απαραίτητο.

ζ) Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στους Παιδικούς Σταθμούς, εκτός των προηγούμενων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης παιδιάτρου, όπου βεβαιώνει την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού και ότι έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια για την ηλικία του, καθώς και φωτοτυπία του βιβλιαρίου εμβολίων του παιδιού, τόσο για τις εγγραφές μέσω Δήμου σε Παιδικούς Σταθμούς, όσο και για τις εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για Παιδικούς Σταθμούς και Κ.Δ.Α.Π.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά και στο τηλέφωνο 23940 20843 (εσωτ. 7).

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δέλτα: Δωρεάν τεστ ΠΑΠ

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Βράβευση σχολείων και εθελοντών αιμοδοτών

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα