Δήμοι

Δήμος Νάουσας: Παγκόσμιο Συμπόσιο «Η Ηθική του Αριστοτέλη και Κομφούκιου για τον 21ο αιώνα»

Τα θεμελιώδη διδάγματα του Αριστοτέλη και του Κομφούκιου, και η σύνδεση τους με τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, αποτελούν το αντικείμενο του Παγκόσμιου Συμποσίου Αριστοτέλης – Κομφούκιος για την Ηθική στον 21ο αιώνα, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στην Αθήνα, και φιλοξενείται στην Ακαδημία Αθηνών, και θα συνεχισθεί στις 6 – 8 Ιουλίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που φέρει το όνομα του φιλοσόφου, στα αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, και στην αρχαία Μίεζα, τον τόπο όπου δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 στην Σχολή Αριστοτέλους, η αποστολή θα φιλοξενηθεί στη Νάουσα και συγκεκριμένα θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής και κατόπιν στο Πολιτιστικό Κέντρο θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες των εισηγητών στο πλαίσιο του εργασιών του διεθνούς συμποσίου, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το Συνέδριο, Aristotle – Confucius Symposium on Ethics for the 21st Century, με συν-διοργανωτές το United Nations Sustainable Solutions Network (Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, UNSDSN), την Ακαδημία Αθηνών, και το China Confucius Foundation.

Εμπνευστής του θέματος του Συνεδρίου και γενικός συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Πρόεδρος του UNSDSN Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia, κορυφαίος οικονομολόγος Jeffrey Sachs, οι θέσεις του οποίου στα θέματα χάραξης πολιτικής για τη βιωσιμότητα και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη έχουν ισχυρή απήχηση παγκοσμίως.

Την διοργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του XXV World Congress of Philosophy, Rome 2024, της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων, στηρίζουν επίσης τα εξής Ακαδημαϊκά Iδρύματα: το China Development Research Foundation, το Ερευνητικό Κέντρο ATHENA και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (School of Economics and Business Institute Confucius).

Πρόκειται, για ένα γεγονός εξαιρετικής σημασίας, μια μοναδική συνάντηση δύο πολιτισμών που η επίδρασή τους άφησε-και συνεχίζει να αφήνει- το αποτύπωμά της σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια συνάντηση σπουδαίων ακαδημαϊκών, ερευνητών και προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Διανομή τροφίμων και ειδών ΤΕΒΑ

@dmin

Δήμοι: Τρύπιος κουμπαράς τα ακίνητα που εκμισθώνονται

@dmin

Τα άλυτα προβλήματα στον δήμο Λαγκαδά (Βίντεο)

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα