Δήμοι

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ανοιχτοί την Τρίτη οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί

Θετική η εικόνα του απολογισμού της κατάστασης στον Δήμο Νεάπολης Συκεών , όπου κρίσιμο ρόλο διαδραμάτισε και η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, των υπευθύνων, των εργαζομένων και η στάση των πολιτών, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ιδιαίτερο βάρος επιδείχθηκε στους κεντρικούς οδικούς άξονες, δεδομένου ότι το διήμερο εφημέρευαν και τα νοσοκομεία «Γεώργιος Παπανικολάου» και «Παπαγεωργίου», όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η ασφαλής προσέγγιση σε αυτά ώστε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου.

Και παρά του ότι επιτεύχθηκε η ασφαλής πρόσβαση στα σχολεία, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά, ενώ με νεότερη σημερινή απόφαση της ΠΚΜ το ίδιο θα συμβεί και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τη διοίκηση του δήμου.

Σε μακρά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Νομικών Προσώπων του δήμου και τα υπηρεσιακά στελέχη, αποφασίστηκε για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου να παραμείνουν ανοικτοί και να λειτουργήσουν με κανονικό ωράριο και πλήρες πρόγραμμα, για να εξυπηρετήσουν υπαρκτές πραγματικές ανάγκες των οικογενειών.

Κι αυτό καθώς κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και η ασφαλής προσέγγιση σε αυτές, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας χθες, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, τα συνεργεία του δήμου έως και σήμερα το πρωί, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου,  επιδόθηκαν σε έναν αγώνα διαρκείας για τον καθαρισμό των οδών και των πεζοδρομίων πέριξ των εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, όπως και των αύλειων χώρων των σχολείων, των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών.

«Όλες οι δομές της εκπαίδευσης μπορούσαν άνετα να λειτουργήσουν σήμερα με εγγυημένη την ασφάλεια και με σίγουρη την πρόσβαση σε όλα τα σχολεία».

Ευθυγραμμιζόμενοι, όμως, με την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και μόνο για σήμερα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια) θα παραμείνουν κλειστά, τα οποία ωστόσο την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, θα τα λειτουργήσουμε κανονικά. Αποφασίσαμε, όμως, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου μας αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου να είναι ανοιχτοί και να λειτουργήσουν κανονικά», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μετά το πέρας της σύσκεψης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βισαλτίας: Σε «βαθύ κόκκινο» λόγω τριών κορονοπάρτι (βίντεο)

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ψηφιακή Πλατφόρμα Ενημέρωσης Ανέργων

Παράταση μέχρι τέλη Μαρτίου στους ΟΤΑ για ληξιπρόθεσμα

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα