ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Νέας Προποντίδας: Τοποθετήθηκε το γλυπτό Μέλισσα στην παραλία Ν. Μουδανιών

Σε ένα από τα πιο σημαντικά έμβια όντα, αν όχι το πιο σημαντικό, είναι αφιερωμένο το γλυπτό του Εκπαιδευτικού-Εικαστικού Χάρη Τουμπέκη, που τοποθετήθηκε χθες το απόγευμα στην παραλία των Ν. Μουδανιών από τα μέλη της Τοπικής Ομάδας του BeePathNet Νέας Προποντίδας

Το γλυπτό «Μέλισσα» αποτελεί μέρος των κατασκευών και δραστηριοτήτων του προγράμματος BeePathNet του Δήμου Νέας Προποντίδας, με γενικότερη θεματολογία τη μέλισσα και κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ταυτόχρονα, το γλυπτό θα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο του “Μονοπατιού της Μέλισσας”, που θα δημιουργηθεί με φύτευση μελισσοκομικών φυτών στον πεζόδρομο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου.

Το μονοπάτι της μέλισσας θα δίνει πληροφορίες για το έντομο αλλά και την ανάγκη προστασίας του παρουσιάζοντας έτσι ιδιαίτερο τουριστικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Δεν ήταν λίγοι οι δημότες, που κατά τη χθεσινή τοποθέτηση του γλυπτού, θέλησαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, που υλοποιεί ο Δήμος ως μέλος του  Ευρωπαϊκού Δικτύου “BeePathNet” για τις οικολογικές πρακτικές στην αστική μελισσοκομία.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Καρράς για την σημαντικότητα των μελισσών και στην δήλωση του:

  • Είναι το μόνο έντομο που δε φέρει καμία παθογένεια, μύκητα, ιό ή βακτήριο.
  • Οι αγρότες εξαρτώνται από τις μέλισσες (70 στις 100 τροφές σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τις μέλισσες).
  • Από την επικονίαση της μέλισσας αναπαράγονται φυτά από τα οποία τρέφονται εκατομμύρια ζώα.
  • Χωρίς τις μέλισσες η πανίδα εξαφανίζεται.
  • Τα προϊόντα της μέλισσας κάνουν καλό στην υγεία και στο δέρμα.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει χαρακτηριστικά:  “Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, στον άνθρωπο μένουν 4 χρόνια ζωής”.

 

(Visited 117 times, 1 visits today)

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πρόσληψη 3 γιατρών στο Δήμο Φυλής, με καθεστώς έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών

Δήμος Λαγκαδά: Ανοικτό από αύριο για το κοινό το Δημαρχείο

@dmin

Ένα ιστορικό κτίριο στο Κρυονέρι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα μεταμορφώνεται σε χώρο τεχνολογίας

Σ
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα