ΔήμοιΔημοτικές Εκλογές 2023Εκλογές

Δήμος Ωραιοκάστρου: «Ανθρώπων Έργα» και «Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού» ενώνουν τις δυνάμεις τους

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν από κοινού ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου αποφάσισαν η παράταξη «Ανθρώπων Έργα» του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και μέλη της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού.

Προηγήθηκαν συζητήσεις και αλληλογραφία σχετικά με τα προβλήματα του Δρυμού και την επεξεργασία προτάσεων για την επίλυσή τους.

Στην τελευταία επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπων Έργα» και δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρης, προς την Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού επισφραγίζεται η συνεργασία μεταξύ τους με στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση της περιοχής.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Τσακίρη προς την Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού:

«Προς Αξιότιμα Μέλη της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού,

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί μετά το αίτημα μου προς την παράταξη σας για να μου εκθέσετε τα προβλήματα το Δρυμού, αλλά και της Μυγδονίας γενικότερα ώστε να τα θέσω ως προτεραιότητες στο πρόγραμμα μου διάβασα την επιστολή σας με μεγάλη προσοχή μέσα από την οποία όχι μόνο κάνετε εκτενή αναφορά σε απτούς τρόπους βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων του Δρυμού και της Μυγδονίας, αλλά και εκδηλώνετε το ξεκάθαρο ενδιαφέρον σας για την προκοπή, την ανάπτυξη και την ευημερία ολόκληρου του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος των άγονων αντιπαραθέσεων, αλλά αντίθετα πίστευα και πιστεύω στη δύναμη των γόνιμων συνθέσεων.

Μπορεί κατά το παρελθόν να διαφωνήσαμε στη διαχείριση τοπικών περιβαλλοντικών ζητημάτων, αλλά το κοινό ενδιαφέρον μας για τον Δρυμό, ως ζωντανό κύτταρο του Δήμου Ωραιοκάστρου, μας ώθησε τελικά στη διατήρηση ενός ανοιχτού και ουσιαστικού διαύλου επικοινωνίας που έφερε καρπούς προς όφελος των πολιτών.

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού με τις θεματικές ομάδες εργασίας της και σε συνεργασία με εμένα προσωπικά:

α) κατάφερε να αλλάξει με τις μελέτες που κατέθεσε τον αρχικό σχεδιασμό της ΕΔΑΘΕΣΣ όπου θα έπαιρνε φυσικό αέριο με το σύστημα CNG μόνο ο οικισμός της Λητής, και τώρα θα πάρει όλη η περιοχή της Μυγδονίας,

β) με τις δύο μελέτες που κατέθεσε στον ΟΣΕΘ βοήθησε στα μέγιστα τους συγκοινωνιολόγους, ώστε να αλλάξει ο τερματικός σταθμός του Νο84,

γ) με τα έγγραφα της στους κατάλληλους φορείς να καταφέρει την παρουσία της Αγροτικής ιατρού για πέντε ημέρες την εβδομάδα στον Δρυμό,

δ) βοήθησε με την μελέτη που κατέθεσε για την ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων στον Δρυμό,  να διαστρωθούν 4.850 μέτρα στο άμεσο μέλλον.

ε) με την κατάθεση της τοπογραφικής μελέτης δωρεάν προς τον Δήμο για τις τρεις πλατείες του Δρυμού (Πέντε Βρύσες, Κεντρική Πλατεία και Μπάρες) έβαλε τις βάσεις για την αναμόρφωση των πλατειών αυτών και τόσα άλλα.

Μέσα από κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου μαζί σας, μιλήσαμε για τα έργα αποχέτευσης και υδροδότησης στην περιοχή, για την ανάπλαση της πλατείας Δρυμού, τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου, την ενίσχυση του δημοτικού ιατρείου στην κοινότητα και για θέματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Θέλω, επίσης, να θυμίσω κι άλλες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της διοίκησής μας, όπως:
  • Την άμεση συνεργασία με ΠΚΜ / ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ / ΤΡΟΧΑΙΑ για την άμεση βραχύχρονη διευθέτηση κυκλοφοριακής ρύθμισης στην περιοχή ΑΡΤΟΖΑ της Λητής.
  • Την χάραξη σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται από Φιλαδέλφεια και Δρυμό με τελικό προορισμό την Ξάνθη (ΓΑΙΑ ΟΣΕ).
  • Την καταχώρηση μεγάλης μερίδας ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στην ακίνητη περιουσία της Μυγδονίας στο Κτηματολόγιο.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση Κοινοτικού κτιρίου Λητής.
  • Τη λειτουργία Υπηρεσίας Δόμησης στη Μυγδονία.
  • Την κατάθεση απόφασης ΔΣ στο ΥΠΟΙΟ μετά την απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη περί εξορθολογισμού των αντικειμενικών αξιών .
  • Την κατάθεση προσφυγής στην ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με τα αποτελέσματα απογραφής του 2021
  • Τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Καλοκαιριού σε συνεργασία με τους συλλόγους της Μυγδονίας.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι ξεπεράσαμε τα πολλά προβλήματα που είχαμε και εκδόθηκε η πολεοδομική άδεια για το πολιτιστικό κέντρο του Δρυμού και η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με βάση, λοιπόν, όλα όσα κάναμε ως διοίκηση ως τώρα για τον Δρυμό και τη Μυγδονία, αλλά και όλα τα σημεία που συγκλίνουμε βάση της  επιστολή σας, ζητώ να κάνουμε από κοινού αυτή την προσπάθεια και τα προβλήματα του Δρυμού και της Μυγδονίας να γίνουν από κοινού προγραμματικές δεσμεύσεις που οδηγούν στη συνεργασία της δημοτικής μας παράταξης “Ανθρώπων Έργα” με τη δραστήρια παράταξη “Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού”.

Αποδέχομαι, επιπλέον, τη σημασία όλων των προβλημάτων που θέτετε και ζητάω να δεσμευθούμε  για την από κοινή μας αντιμετώπιση και επίλυση τους.

Οι συνθήκες είναι ώριμες, εν όψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου ενώνουμε δυνάμεις και προχωράμε μαζί, ώστε οι καρποί  που έσπειρε η παράταξη σας το Δρυμό από το 2019 έως το 2023 με την βοήθεια μου να τις καρπωθεί όλο το Ωραιόκαστρο και να παραθέσουμε κοινές προγραμματικές δηλώσεις με στόχο το καλό των συμπολιτών μας.

Με εκτίμηση,

Παντελεήμων Τσακίρης

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου – Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανθρώπων Έργα».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Το θέμα του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πίνακες κατάταξης και απορριπτέων της πρόσληψης προσωπικού για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων

@dmin

Αντιδρούν οι δήμοι στην προοπτική μεταφοράς νέων προσφύγων

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα