Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 195.000 ευρώ για την ανάπλαση της Πλατείας Πενταλόφου

Την δημιουργία ενός όμορφου χώρου αναψυχής στον Πεντάλοφο που ταυτόχρονα θα αναδεικνύει την ιστορία της περιοχής θέτει σε τροχιά υλοποίησης η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 195.000 ευρώ για την ανάπλαση της Πλατείας Πενταλόφου.

«Μεταξύ πολλών προτάσεων, δεκτή έγινε η δική μας, για μια πολύ όμορφη παρέμβαση στον Πεντάλοφο! Απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο θα ανακατασκευαστεί ο χώρος της πλατείας με χρήματα που εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα Leader του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν θα δαπανήσει ο Δήμος μας ούτε 1 ευρώ και γι αυτό το έργο. Συνεχίζουμε με έργα να βελτιώνουμε τον τόπο μας και να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Ανάπλαση Πλατείας Πενταλόφου έναντι Δημοτικού Σχολείου», συνολικού προϋπολογισμού (συνολικής δημόσιας δαπάνης) 195.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η πρόταση του Δήμου Ωραιοκάστρου εγκρίθηκε και το επόμενο διάστημα πρόκειται να αρχίσει η υλοποίηση του έργου που αφορά την βελτίωση και αναβάθμιση της λειτουργικότητας της πλατείας απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο, συνολικής επιφάνειας 651,47 τ.μ.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών επισκεψιμότητας της πλατείας σχεδιάζεται η εναρμόνιση του κοινόχρηστου χώρου με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα, με σκοπό την αναβάθμιση – βελτίωση της λειτουργικότητας. Έτσι, αφενός η πλατεία θα αποτελεί χώρο συνάντησης και αναψυχής της τοπικής κοινωνίας και αφετέρου στο σημείο θα τοποθετηθεί το μνημείο της ηρωικής δασκάλας του Μακεδονικού Αγώνα, Βελίκας Τράικου, αναδεικνύοντας την ιστορία της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: ΟΠΚΕ και «Μαύροι Πάνθηρες» θα περιπολούν στους δρόμους

Δήμος Κομοτηνής: Υπεγράφη η σύμβαση έργου «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Κομοτηνής»

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Παράταση στην Δήλωση Τετραγωνικών

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα