Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μείωση στα Δημοτικά Τέλη των Νοικοκυριών

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη προχωρά στην μείωση των δημοτικών τελών κατά 16,67% για τα νοικοκυριά από 1ης Ιανουαρίου 2021

Πριν ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή είχε προβεί στην μείωση των δημοτικών τελών κατά 11,4% για τους επαγγελματίες του Δήμου.

Η πρόταση της διοίκησης Τσακίρη για μείωση των δημοτικών τελών κατά 16,67% για τα νοικοκυριά κατατέθηκε προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε στις 30 Οκτωβρίου 2020 υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Καρασαββίδη.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση της δημοτικής αρχής και το θέμα της αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών συζητήθηκε στην 21η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου το απόγευμα της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου 2020 όπου και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Αρχικά οι επαγγελματίες του Δήμου μας ελαφρύνθηκαν κατά 11,4% από τα δημοτικά τέλη της επαγγελματικής στέγης και από το 2021 εφαρμόζουμε το ίδιο μέτρο και στα νοικοκυριά, υλοποιώντας μείωση κατά 16,67%.

Η φιλοσοφία μας έχει να κάνει με την αξιοποίηση κάθε ευρώ για λογαριασμό του δημότη και με μια λογική συνολικού νοικοκυρέματος», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασαββίδης.

Και πρόσθεσε: «Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις υπηρεσίες που παρέχουμε στους δημότες μας. Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε με κάθε μέσο το όφελος για την καθημερινότητα του δημότη. Ενισχύσουμε τον τομέα της Καθαριότητας με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, τον οποίο πρόκειται να παραλάβουμε σύντομα. Ταυτόχρονα, για το προσεχές έτος, είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε τα δεδομένα και σύμφωνα με τα δηλωθέντα τετραγωνικά, αλλά και τις οικονομικές μας δυνατότητες, να προχωρήσουμε σε πιθανές επιπρόσθετες ελαφρύνσεις», πρόσθεσε ο κ. Καρασαββίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Σουφλίου: Κλειστά τα σχολεία λόγο κακοκαιρίας

Δήμος Κέας: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς

Σεμινάριο Κοινωνικής Οικονομίας για στελέχη της Αυτοδιοίκησης

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα