Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Παντελή Τσακίρη στο Μελισσοχώρι

Μιλώντας στους κατοίκους του Μελισσοχωρίου στο πλαίσιο των ομιλιών και των συναντήσεων που κάνει με πολίτες ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης ανέφερε πώς «Πετύχαμε πολλά στο Μελισσοχώρι, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Η παρουσία σας απόψε αποτελεί εγγύηση για τη μεγάλη νίκη της Κυριακής, προχωράμε μπροστά για να κάνουμε κι άλλα ”Ανθρώπων Έργα”»

Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα» από την Κοινότητα Μελισσοχωρίου συμμετέχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι Κυριακίδου -Βέσκου Ευδοξία, Παπαδόπουλος Ανέστης, Παραπανήσιος Γιώργος, Παρισόπουλος Γιώργος, Σουπιάδης Παναγιώτης και Χαλκίδης Αναστάσιος και ως κοινοτικοί υποψήφιοι σύμβουλοι οι Βένη-Παπαθανασίου Χαρίκλεια, Δουδουλάκα Αναστασία, Καγιάς Αθανάσιος, Καρούζου Πατζεχρούλα, Κοτσιαμπαΐδου Δέσποινα, Κωστή Θέμις, Μοσχόπουλος Αθανάσιος, Ρήγα Ιωάννη, Σταμπούλη Αναστασία, Τζίκος Χρυσόστομος και Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος.

«Είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε στο Μελισσοχώρι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Κράτησα το λόγο μου σε όσα υποσχέθηκα και σήμερα στέκομαι ανάμεσά σας και σας κοιτώ στα μάτια. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα νίκης και συνεχίζουμε για να κάνουμε στον τόπο μας και άλλα ”Ανθρώπων Έργα», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης.

Η βραβευμένη πλατεία Μελισσοχωρίου

Αναφερόμενος στο νέο σημείο αναφοράς που δημιουργήθηκε στην Κοινότητα, την αναπλασμένη Πλατεία, επισήμανε ότι το έργο βραβεύτηκε και το Μελισσοχώρι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιοχές της χώρας. «Ένιωσα μεγάλη υπερηφάνεια όταν βρέθηκα στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και παρέλαβα το  βραβείο για την ανάπλαση που κάναμε στην Πλατεία του χωριού. Το Μελισσοχώρι, όλοι εσείς, μας κάνατε υπερήφανους και αισθάνομαι και εγώ υπερήφανος που υπηρετώ αυτό τον τόπο με τόση θέρμη και αγάπη», σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

Ο εμπαιγμός των πολιτών με το δίκτυο αποχέτευσης

«Σε δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης πετύχαμε να κάνουμε για τον τόπο σημαντικά και σπουδαία πράγματα. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου το 2019 εργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή για  να κάνουμε σε ένα σημαντικό έργο, αυτό της αποχέτευσης. Στην πορεία διαπιστώσαμε καταστάσεις που ήταν λυπηρές για κάποιον που έχει ασκήσει διοίκηση και που αποτελούσαν επίπεδο εμπαιγμού προς τους πολίτες,  ήταν δυσάρεστες για μια περιοχή που τελικά έμενε πίσω από πολιτική σκοπιμότητα. Πηγαίνοντας στην Αθήνα διαπίστωσα ότι λανθασμένα το Μελισσοχώρι δεν ήταν ενταγμένο στους οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας, που σημαίνει ότι δεν μπορούσε ο Δήμος να διεκδικήσει χρήματα για να κατασκευάσει μεγάλα έργα υποδομής, όπως το αποχετευτικό δίκτυο. Όταν ζήτησα το λόγο και ρώτησα γιατί εξαιρείται η περιοχή, μου απάντησαν ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανέφερε ότι η περιοχή αποχετεύονταν 100%! Εκεί ακριβώς διαπίστωσα ότι ο εμπαιγμός ήταν τέτοιος, που αν ξεκινούσα μια διαμάχη δικαστική και ενημέρωνα τον εισαγγελέα και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς μέχρι και σήμερα δεν θα γινόταν το έργο. Αποφασίσαμε τότε μαζί με το Τοπικό σας Συμβούλιο και τους συνεργάτες μας να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε. Αιτηθήκαμε άμεσα την αναπροσαρμογή του  επιχειρησιακού σχεδίου, εντάξαμε το Μελισσοχώρι στους οικισμούς Γ΄ Προτεραιότητας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δημοπρατήσαμε το έργο, ζητήσαμε τη συνδρομή  της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης να το επιβλέψει για να γίνει σωστά και σήμερα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ανάδοχος είναι σε φάση ολοκλήρωσης 70%», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Το νερό

Ο κ. Τσακίρης αναφερόμενος στα προβλήματα υδροδότησης τόνισε ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή λόγω των έργων που γίνονται στην περιοχή. «Σας ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία, ζητώ την κατανόησή σας. Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να γίνουν τα έργα και σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν. Εγώ και οι συνεργάτες μου επιλέξαμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι να ακουγόμαστε αρεστοί στα αυτιά σας, θα σας λέμε μόνο αλήθειες. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως μοναδική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το νερό θα δοθεί μέσω της ΕΥΑΘ. Δεν μπορεί αλλιώς να λυθεί το πρόβλημα. Κάποιοι σας λένε πως μπορεί ο Δήμος να διαχειριστεί το θέμα. Είναι αυτοί που στο θέμα της υδροδότησης της Μυγδονίας τα έκαναν μαντάρα, διότι πριν από μερικά χρόνια επέλεξαν να μην συνδεθούμε με το δίκτυο της ΕΥΑΘ και έκαναν δαπανηρά έργα, τα οποία τελικά δεν λειτούργησαν ποτέ και είχαν πολλές μελετητικές αστοχίες και κατασκευαστικά λάθη. Αυτές τις λάθος επιλογές τους  τις πληρώνει σήμερα το Μελισσοχώρι και έχουν το θράσος να λένε πάλι ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Δεν χρειάζεται να τους ακούσουμε. Απέτυχαν. Την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση της ΕΥΑΘ με ενημέρωσε μετά από εντολή της κυβέρνησης για το πώς μπορούμε να δώσουμε λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα. Όλοι αυτοί που απέτυχαν, αντί να επικροτήσουν αυτή την εξέλιξη, μέμφονται και πάλι εμπαίζουν τους πολίτες. Μην τους επιτρέπετε να σας εμπαίζουν, το Μελισσοχώρι δεν γυρίζει πίσω», επισήμανε ο κ. Τσακίρης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα που ως διοίκηση υλοποίησε στην περιοχή, όπως η ανάπλαση της περιοχής «Αθάνατο Νερό», η δημιουργία του γηπέδου 5Χ5 και αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε όλο το χωριό.

«Κάναμε και άλλα, εισακουστήκαμε στο υπουργείο Υποδομών για την επικινδυνότητα που υπήρχε στο δρόμο που συνδέει τη Λητή με το Μελισσοχώρι και μας χρηματοδότησαν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και σας παραδώσαμε ένα δρόμο ασφαλή και άνετο. Για το έργο αυτό δεν δαπανήσαμε ούτε ένα ευρώ», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Ζήτησα από τον αρμόδιο υπουργό να τοποθετηθώ στον ΟΣΕΘ, για να συμβάλλω στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή με τις συγκοινωνίες. Από τη θέση αυτή συνέβαλα για να αλλάξει το δρομολόγιο της γραμμής 84 και το λεωφορείο πλέον να πηγαίνει ως τον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Τερματίσαμε τις μετεπιβιβάσεις και την ταλαιπωρία των επιβατών», είπε ο κ. Τσακίρης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε επίσης στην αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, που έγινε με στόχο να είναι ο Δήμος λειτουργικός και οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα. «Συστήσαμε την Δημοτική Αστυνομία», πρόσθεσε, «που κάποιοι σήμερα υπόσχονται ότι θα κάνουν στο μέλλον. Κύριοι, το κάναμε το 2020 και αναμένουμε να προχωρήσει η διαδικασία της στελέχωσης της Υπηρεσίας. Συστήσαμε και Πολεοδομία και πλέον εκδίδονται άμεσα οι οικοδομικές άδειες για την περιοχή μας. Ήμασταν ο πρώτος δήμος που συστάθηκε Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου για να υπάρχει έλεγχος στην πηγή και μάλιστα, καλέσαμε την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για να ελέγξει τα νομικά πρόσωπα. Απαντήσαμε και σε όλες τις καταγγελίες που έγιναν στο Δήμο και έπεσαν στο κενό, διότι σχεδόν όλες κρίθηκαν αβάσιμες και απαράδεκτες είτε από την εισαγγελία, είτε από την ΕΑΔ, είτε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου τόνισε πως η επόμενη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου θα κληθεί να λάβει σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν την φυσιογνωμία της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες. «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ζητώ την Κυριακή να μας δώσετε μια καθαρή νίκη για να συνεχίσουμε και να κάνουμε ακόμη περισσότερα, έχουμε πολλά ακόμη ”Ανθρώπων Έργα” να κάνουμε για τον τόπο μας, προχωράμε ενωμένοι μπροστά και θα πετύχουμε», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Το πρόγραμμα των επόμενων ομιλιών-συναντήσεων με τους πολίτες του δημάρχου Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, ενόψει της τελικής ευθείας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, έχει ως εξής:

  • Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Νεοχωρούδα, Προαύλειος χώρος Πνευματικού Κέντρου
  • Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Δρυμός, Πλατεία
  • Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 20.00 Πεντάλοφος, Πλατεία
  • Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023, 20.00 Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Υποψήφιος Δήμαρχος Λαγκαδά ο πρώην βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης

@dmin

Δήμος Ζωγράφου: Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Συμμαχίας Δημιουργίας» του Δημάρχου Βασίλη Θώδα

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Yποψηφήφιοι του συνδυασμού Ιγνάτιου Καϊτεζίδη «Δύναμη Ενότητας»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα