Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Προχωρά στην ανακατασκευή της οδού Αγ. Παρασκευής

Ένα έργο που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και θα αναβαθμίσει την περιοχή όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιοκάστρο πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης υπέγραψε τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή της οδού Αγίας Παρασκευής».

«Κάνουμε πιο ασφαλή και λειτουργικό τον δρόμο της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο. Σήμερα υπέγραψα τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου που προβλέπει την αναβάθμιση της οδού Αγίας Παρασκευής από την συμβολή της με την οδό Ηρώων έως την συμβολή της με την οδό Περικλέους. Μεταξύ άλλων, ο δρόμος θα στρωθεί με κυβόλιθους και θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια για να κινούνται με ασφάλεια οι πεζοί. Πρόκειται μία περιοχή όπου δεσπόζει το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Προχωράμε με έργα και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τον τόπο μας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου προβλέπεται:

  • Το τμήμα από την οδό Ηρώων μέχρι το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής να επιστρωθεί με κυβόλιθους γρανίτη με σκοπό την μείωση της ολισθηρότητας του οδοστρώματος,
  • Να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών,
  • Θα τοποθετηθούν ειδικές πλάκες για την ασφαλή διέλευση ατόμων με προβλήματα όρασης.
  • Οριοθετούνται θέσεις στάθμευσης και δημιουργούνται ράμπες,
  • Θα τοποθετηθούν ιστοί φωτισμού με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας από τους χρήστες της οδού και την περαιτέρω ανάδειξη του χώρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Διευρυμένη λειτουργία των ΚΕΠ λόγω εκλογών

@dmin

Δήμος Δέλτα: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ

@dmin

Δήμος Θέρμης: 1ο Olympic Day Park

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα