Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: 21 σχολικές μονάδες θωρακίζονται με απινιδωτές

Το Τμήμα Παιδείας και η Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά θωράκισαν 21 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σταυρούπολης – Πολίχνης – Ευκαρπίας, με 13 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην εκπαιδευτική κοινότητα δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Χριστοδούλου, παρέδωσαν τους απινιδωτές στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, το πρωινό της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, παρουσία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, πρωτοβάθμιας Επαμεινώνδα (Νώντα) Σέγκουλη, δευτεροβάθμιας Ανέστη Λαζαρίδη, της προϊσταμένης του Τμήματος Παιδείας Αναστασίας Τεφλιούδη και στελεχών του Τμήματος Παιδείας και της Διεύθυνσης.

Να τονιστεί ότι την ίδια ημέρα, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Έλληνες Διασώστες», 50 εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν στη χρήση των απινιδωτών και τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, από τον Εισηγητή – Εκπαιδευτή Χρήστο Γιαπιτζόγλου, τον οποίο ευχαριστεί θερμά ο Δήμος Παύλου Μελά.

Η δαπάνη για την προμήθεια των αυτόματων απινιδωτών έγινε από ιδίους πόρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές θα τοποθετηθούν στις παρακάτω σχολικές μονάδες:

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ:  1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης – 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 1 ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης

ΠΟΛΙΧΝΗ: 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης – 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης, 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης –  6ο Δημοτικό Πολίχνης, 1ο  ΓΕΛ Πολίχνης, 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης – 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 3ο  ΓΕΛ Πολίχνης.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας – 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας – ΓΕΛ Ευκαρπίας

Μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά ο Δήμος Παύλου Μελά, θα προβεί στην αγορά και άλλων απινιδωτών οι οποίοι θα τοποθετηθούν και στα υπόλοιπα σχολεία των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.

Να σημειωθεί ότι απινιδωτές τοποθετήθηκαν και σε αθλητικούς και δημοτικούς χώρους, στα Εργοτάξια Πολίχνης και Ευκαρπίας και ένας θα τοποθετηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σε ένα κατάστημα 24ωρης λειτουργίας στην Πολίχνη όπου υπάρχουν τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, Αγνώστου Στρατιώτη & Υψηλάντη γωνία, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια των αθλητών και δημοτών.

Οι απινιδωτές θα προστεθούν στον ψηφιακό χάρτη του KIDS SAVE LIVES  https://kidssavelives.gr/en/home/  και οι δημότες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, θα προστεθεί αντίστοιχος χάρτης με τους απινιδωτές στην ιστοσελίδα του δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες και το KIDS SAVE LIVES σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο εκπαίδευσης μαθητών και εκπαιδευτικών με θέμα τις πρώτες βοήθειες και τη χρήση απινιδωτή.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έκθεση ζωγραφικής για φιλανθρωπικό σκοπό

@dmin

Δήμος Ιλίου: Ενημέρωση των κατοίκων που επλήγησαν από την σεισμική δόνηση της 19ης Ιουλίου 2019

admin

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ορισμός νέων Αντιδημάρχων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα