Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Ψήφισμα ΔΣ για μείωση της εξεταστέας ύλης και μη εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά στη συνεδρίασή του, στις 13 Απριλίου του έτους 2022, εξέδωσε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το παρακάτω ψήφισμα.

Να μειωθεί η εξεταστέα ύλη και να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, να ακουστεί η φωνή και η αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 93/2022 απόφασή του.

Οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς και οι μαθητές της Α & Β Λυκείου ΓΕΛ (Ημερήσιων – Νυκτερινών)& ΕΠΑΛ βιώνουν ένα ψυχολογικό μαρτύριο και έχουν χάσει τελείως την καθημερινότητα τους, εξαιτίας της πανδημίας τα τελευταία 2 χρόνια.

Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων Λυκείου που εξετάζονται φέτος, έχουν διανύσει 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης με αυτονόητες ελλείψεις και κενά, τα οποία σε συνδυασμό με το τρομερό άγχος που βιώνει ο σύγχρονος έφηβος καθιστούν την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις από μόνη της έναν Γολγοθά.

Παρόλα αυτά το υπουργείο Παιδείας, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, σαν όλα να λειτουργούν κανονικά τα 2 τελευταία χρόνια, αύξησε την ύλη σε κάθε κατεύθυνση, σε υπερβολικό επίπεδο και επιμένει στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες καθηγητών και οι καθηγητριών, διαπιστώνεται πως η ύλη είναι υπέρογκη και δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τους μαθητές.

Ταυτόχρονα οι μαθητές παθαίνουν κρίσεις άγχους, εξαιτίας της καθημερινής πίεσης που βιώνουν για να μπορέσουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες να πετύχουν στις εξετάσεις. Εξαντλούνται και πιέζονται σε ακραίο βαθμό, στερούνται την κοινωνική τους ζωή, ακόμη και ώρες ύπνου, ώστε να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Για να πραγματώσουν όμως τα όνειρα αυτά, βιώνουν αυτό τον τωρινό εφιάλτη, ενώ και οι οικογένειές τους ταλαιπωρούνται και αγωνιούν μαζί τους.

Με το κείμενο αυτό ζητάμε την μείωση – αναδιάρθρωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και της ύλης της Α ΚΑΙ Β ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων τουλάχιστον για τις φετινές εξετάσεις.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Ημερίδα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

@dmin

ΚΕΠ: Οι 38 δήμοι που θα εξυπηρετούν με τηλεδιάσκεψη

admin

Δήμος Παύλου Μελά: Εμβολιασμός κατ’ οίκον

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα