ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησε η τοποθέτηση ταρτάν στο ΕΑΚ Σταυρούπολης

Ξεκίνησε στον Δήμο Παύλου Μελά το έργο «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου» στο Στάδιο Σταυρούπολης, δίπλα στο δημαρχείο.

Το έργο ύψους 928.000,00 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατόπιν συνεργασίας Δήμου Παύλου Μελά με την ΕΑΚΘ και την ΓΓΑ με την έμπρακτη στήριξη του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Πρόκειται για την τρίτη σημαντική παρέμβαση της Διοίκησης Δεμουρτζίδη, μέσα στο 2023, στις αθλητικές υποδομές της Σταυρούπολης, μετά το Αθλητικό Κέντρο Πάλης του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης που εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο 1 Απριλίου και το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Δήμου Παύλου Μελά.

Κατά την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης μαζί με τον Πρόεδρο των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Πέτρογλου, τη Γραμματέα των Ε.Α.Κ. Δήμητρα Γιαννιού, μέλη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών στελεχών των Τεχνικών υπηρεσιών και του Αθλητισμού Δήμου Παύλου Μελά πραγματοποίησαν από κοινού αυτοψία στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Συνοπτική περιγραφή επεμβάσεων
  • Κατασκευή διαδρομών στίβου με τοποθέτηση προκατασκευασμένου συνθετικού τάπητα ταρτάν στίβου, υψηλών προδιαγραφών, ιταλικής προέλευσης (υποδομή από θραυστό υλικό και ασφαλτική στρώση).
  • Καθαρισμός φυτικής γης και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου με κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα και δικτύου συλλογής των υδάτων του αποστραγγιστικού δικτύου.
  • Αναβάθμιση φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED
  • Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, η νέα αθλητική υποδομή θα γραμμογραφηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).
Το χρονικό

Μετά την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα νέας γενιάς στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου του Ε.Α.Κ. Σταυρούπολης, τον Ιούλιο του 2019, από τον Δήμο Παύλου Μελά, δρομολογήθηκε η τοποθέτηση ταρτάν στίβου κατόπιν καλής  συνεργασίας του Προέδρου των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά.

Στις 13 Οκτωβρίου του 2020, με την έλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο ΕΑΚ Σταυρούπολης και τις εγκαταστάσεις του, στην οποία τέθηκαν από τον Δήμαρχο, προτάσεις για αναβάθμιση των υποδομών του συγκεκριμένου αθλητικού πυρήνα (κλειστό Γυμναστήριο, κλειστό βαρέων αθλημάτων, δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδο ποδοσφαίρου) με κυριότερο αίτημα την κατασκευή ταρτάν στίβου πέριξ του γηπέδου.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκλήρωσε τη Μελέτη κατασκευής διαδρομών στίβου, η οποία παραδόθηκε από τον Δήμαρχο στον Πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, και ακολούθησε η έγκριση της μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. και η δημοπράτηση του έργου.

Τον Αύγουστο του 2021, εντάχθηκε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στις 16 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος υπέγραψε με τους εκπροσώπους της Τακούδης Α.Ε., τη σύμβαση για την «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου».

Στις 27 Μαρτίου 2023, άρχισε να εκτελείται το έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, το τέλος του 2023.

Τι επιτυγχάνεται με το νέο αθλητικό έργο

Χιλιάδες αθλούμενοι στο περπάτημα ή το τρέξιμο, από αρχάριους, ερασιτέχνες ασκούμενους μέχρι και δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν σε ένα λειτουργικό, φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια, όταν το έργο ολοκληρωθεί.

Το γήπεδο θα ανοίξει τις πόρτες του, σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επιλέγουν έναν υγιεινό, αθλητικό τρόπο ζωής και μέσα από τη δρομική δραστηριότητα ωφελούνται σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά, με μια απασχόληση που βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα της ζωής τους, τους προσφέρει μια καλή φυσική κατάσταση, δυνατά συναισθήματα και την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες ανθρώπινες σχέσεις.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, η τοποθέτηση του ταρτάν θα εξυπηρετήσει και τους αθλητές του Δήμου Παύλου Μελά που αγωνίζονται σε συλλόγους και ακαδημίες στίβου, καθώς και τους υποψήφιους μαθητές για ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές, που μετακινούνται για να  προετοιμαστούν σε ασφαλείς αθλητικούς χώρους εκτός δήμου.

Επίσης, εκατοντάδες είναι τα αιτήματα πολιτών, για διαμόρφωση τεσταρισμένων χώρων άσκησης για τους ελεύθερα αθλούμενους, που αναγκάζονται να ασκούν δραστηριότητες περιπάτου ή τρεξίματος στους δρόμους ταχείας διέλευσης οχημάτων της περιοχής (οδοί Λαγκαδά, Δενδροποτάμου κ.α.) που δεν παρέχουν ασφάλεια.

Οι νέες αθλητικές υποδομές θα προσφέρουν ιδανικές συνθήκες άθλησης και σε περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες, καθώς το γήπεδο γειτνιάζει με σχολικές υποδομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά (σχολική μονάδα ειδικής αγωγής), ενώ σε κοντινή απόσταση εδρεύουν δημοτικά σχολεία και το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευθύνη των δήμων το ξήλωμα όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων (ΚΥΑ)

admin

Η πρώτη πόλη που βάζει «φρένο» στο τσιγάρο

admin

Π. Νίκας στο υψηλότερο επίπεδο της ανάγκης για νέο νοσοκομείο

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα