Δήμοι

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Συνεχίζεται η υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων στην ιστορία του δήμου

Συνεχίζεται στους δρόμους της Πυλαίας το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων στην ιστορία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ύψους 10 εκατομμυρίων Ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και εργασίες συντήρησης – ανάπλασης σε δρόμους, και στις έξι δημοτικές Κοινότητες του δήμου (Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι και Εξοχή).

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου χάρη στον έγκαιρο σχεδιασμό και την σοβαρή δουλειά της δημοτικής αρχής εξασφαλίστηκε το ποσό ρεκόρ των 10 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις από το πρόγραμμα «Οδική Ασφάλεια» του Υπουργείου Εσωτερικών και από δημοτικούς πόρους.

Πρόκειται για ένα έργο 100 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους δρόμους και καλύπτει συνολικά το οδικό δίκτυο σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Δικαίωση για τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τη δημοτική αρχή που παραμένει αξιόπιστη στις δεσμεύσεις της ως προς την υλοποίηση των έργων. Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων αποκαθιστά τους πιο «τραυματισμένους» δρόμους που «πληγώθηκαν» από το σκάψιμο των έργων του φυσικού αερίου, της ΕΥΑΘ, της ΔΕΥΑΧ, οπτικών ινών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Η πρώτη φάση του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη, και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Αστικών Υποδομών και Δικτύων Νίκο Μπουλομύτη ήδη ξεκίνησε από το Πανόραμα, συνεχίζει από τη Δευτέρα 18/9 στο οδικό δίκτυο της Πυλαίας και ακολούθως Ασβεστοχώρι και τις υπόλοιπες περιοχές. Περιλαμβάνει συνολικά τρεις (3) μεγάλες εργολαβίες και αναμένεται με την ολοκλήρωσή του, το καλοκαίρι του 2024, να βελτιώσει θεαματικά το οδικό δίκτυο και να θωρακίσει την οδική ασφάλεια σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

«ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ στις δεσμεύσεις μας ως προς την υλοποίηση των έργων, την ώρα που κάποιοι για λόγους προσωπικούς επενδύουν σε ανακρίβειες και εκτίθενται» τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και πρόσθεσε:  «Είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΗ η θεαματική αλλαγή και ασφάλεια του οδικού μας δικτύου. Μια υπόσχεση που εκπληρώνεται σε κάθε γειτονιά, με το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην ιστορία του δήμου μας με το ποσό ρεκόρ των 10 εκ €. Να θυμηθούμε ότι όπως ήμασταν απὀ τους πρώτους δήμους που άναψε LED φωτισμό αντικαθιστώντας 9.500 λαμπτήρες, έτσι θα τα καταφέρουμε και με το μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε συνεργασία με όλους τους συμπολίτες μας. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση  του προγράμματος στην Πυλαία, το οποίο συνεχίζουμε σε όλο τον δήμο μας και ολοκληρώνουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2024 με ανάλογα γενναία ετήσια προγράμματα ασφαλτοστρώσεων. Ζητούμε την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία των συμπολιτών μας όπως κάθε φορά. Το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων στον δήμο μας ξεκίνησε ήδη και θα το πάμε μαζί μέχρι το τέλος!».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Δράση Μέτρησης – Ενημέρωσης και Πρόληψης του Διαβήτη

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Διανομή Δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ στα ΚΕΠ

@dmin

Θεσσαλονίκη ερημιά και ελπίδα καμιά ΦΩΤΟ

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα