Δήμοι

Δήμος Θέρμης: Με επιτυχία διοργανώθηκε η 4η ημερίδα επαγγελματικού Προσανατολισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα «Ρωτάω. Μαθαίνω. Αποφασίζω.» με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο «Αμφιθέατρο» του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου και διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης.

Όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας για το μέλλον τους, από αξιόλογους ομιλητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι μύησαν τους νέους στον χώρο του εργασιακού περιβάλλοντος, δίνοντάς τους το έναυσμα να ανοίξουν τους ορίζοντές τους σε δημιουργικές σκέψεις για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα έμφυτα ταλέντα τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χαιρέτησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ, Νικόλαος Τζόλλας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης, Στέλιος Αποστόλου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Χρυσή Κληματσούδα, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης, Χαρά Κόκκαλη και η δημοσιογράφος και συντονίστρια της εκδήλωσης, Μαρία Σαμολαδά. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θέρμης Αχιλλέας Μεταλούλης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Νεολαίας Ελισσάβετ Βελονά.

Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης, έγιναν εισηγήσεις από τον Δρ. Γεώργιο Κουλαουζίδη, Επίκουρο Καθηγητή ΕΑΠ, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμβολή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον Αστέριο Πελτέκη, υποψήφιο διδάκτωρα του Ιονίου Πανεπιστημίου και καλλιτεχνικό διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ένκε Φεζολλάρι, οι οποίοι μίλησαν για το πως «τα όνειρα και η ταυτότητα τους, συμβάλλουν στο να παραμείνεις άνθρωπος με αξίες, πιστός σε αυτό που ακολουθείς», και την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, διευθύντρια και διευθύνουσα σύμβουλος του δ.σ. του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και μέλος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών, η οποία αναφέρθηκε στη δια βίου αναζήτηση εμπειριών. Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, επισήμανε στους νέους πως «δεν υπάρχουν μονόδρομοι προς τα όνειρα τους», ενώ ο Δρ. Κωνσταντίνος Πλάκας, χημικός μηχανικός και ερευνητής Γ’ του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, ανέλυσε τον ρόλο του χημικού μηχανικού στην έρευνα και την ανάπτυξη των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Αξιόλογο τμήμα της ημερίδας αποτέλεσε και η δεύτερη ενότητα, η οποία ξεκίνησε με τον Κωνσταντίνο Κατσανέβα, σύμβουλο εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας, ο οποίος έθεσε στους νέους το ερώτημα «Φαντάζεσαι μια κοινωνία όπου ο καθένας κάνει αυτό που αγαπά;». Έπειτα, ο Στέργιος Διαμαντόπουλος, δασολόγος και περιβαλλοντολόγος, μίλησε για τον ρόλο του περιβαλλοντολόγου στην εποχή όπου ο πλανήτης μας επηρεάζεται από την κλιματική κρίση, ενώ ο Δρ. Ηλίας Φρύδας, βιολόγος και μεταπτυχιακός ερευνητής ΑΠΘ, ανέλυσε τη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος και την προσαρμογή στην αγορά εργασίας, όπως αυτά γίνονται σήμερα στην Ευρώπη. Τέλος, η Μελίνα Ραμπίδου, εκπαιδεύτρια επαγγελματικής κατάρτισης στον Τομέα του Τουρισμού, ανέλυσε τις προοπτικές και δυνατότητες που μπορεί να έχει κάποιος επιλέγοντας σπουδές στον τομέα του τουρισμού.

Στην συνέχεια όλοι οι εισηγητές απάντησαν σε απορίες των νέων και προσπάθησαν να τους καθοδηγήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα «Ρωτάω. Μαθαίνω. Αποφασίζω.» έχει γίνει πλέον θεσμός για τον Δήμο Θέρμης και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βόλβης: Εμβολιασμοί – στειρώσεις αδέσποτων ζώων

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Εμβολιασμός κατ’ οίκον

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Εγκρίθηκε η ανάπλαση των Πάρκων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα