Δήμοι

Δήμος Θέρμης: Προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές του δήμου Θέρμης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή των Βασιλικών, της Σουρωτής, και στη Θέρμη, ειδικότερα στην περιοχή του Φράγματος, σε αυτήν της επέκτασης.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες που ξέσπασε η ισχυρή νεροποντή συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη, Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Γαντά και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα, βρέθηκαν στα σημεία στα οποία παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα.

Με τη βοήθεια υπαλλήλων του δήμου, της ΔΕΥΑΘ, καθώς και εθελοντών Πολιτικής Προστασίας έγιναν παρεμβάσεις ώστε να περιοριστούν οι ζημίες από τα ορμητικά νερά σε σπίτια και καλλιέργειες, ενώ αποκλείστηκαν δρόμοι και διαβάσεις που κρίθηκαν επικίνδυνες.

Επιστρατεύτηκαν τρία μηχανήματα τύπου JCB, ένας φορτωτής καθώς και μηχανήματα ιδιωτών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να κάνει απάντληση υδάτων.

 

Τα προβλήματα στην περιοχή των Βασιλικών προκλήθηκαν από την υπερχείλιση ρέματος με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες σε ορισμένα σπίτια, σε δρόμους εντός του οικισμού, σε θερμοκήπια και καλλιέργειες. Μικρότερης κλίμακας ήταν οι ζημίες στην Σουρωτή όπου πλημμύρισαν μερικά σπίτια.

Στην περιοχή του Φράγματος της Θέρμης το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον τεράστιο όγκο νερού και τις μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν από τα ορεινά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο όγκος του νερού να υπερβεί το επίπεδο της υπερχείλισης του Φράγματος και τα νερά να ξεχυθούν προς τις νοτιότερες περιοχές κάνοντας μη προσπελάσιμη τη γέφυρα Παλαιμάχων, όπως και τις δύο γέφυρες στην περιοχή του αναψυκτηρίου .

Τα συνεργεία του Δήμου μετέβησαν άμεσα, καταβάλλοντας προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Παράλληλα κρίθηκε αναγκαίος ο αποκλεισμός της περιοχής έως ότου υποχωρήσει η στάθμη του νερού.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε ορισμένα σημεία της επέκτασης Θέρμης όπου εκτελούνται έργα, για την αντιμετώπιση των οποίων κλήθηκαν και οι εργολάβοι που τα πραγματοποιούν.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης χρειάστηκε να παρέμβει σε δύο περιπτώσεις στην περιοχή της Καρδίας και του Σχολαρίου για να απομακρύνει επικίνδυνα δέντρα.

Στο δρόμο ο οποίος συνδέει τη Θέρμη με το Τριάδι, από την πλευρά της περιοχής του Φράγματος, ΙΧ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από τα ορμητικά νερά σε μια ιρλανδική διάβαση και χρειάστηκε η παρέμβαση των αντιδημάρχων κ. Κουγιουμτζίδη και Γαντά οι οποίοι βοήθησαν στον ασφαλή απεγκλωβισμό της οδηγού και στη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας ζημίες, κυρίως στην περιοχή των Βασιλικών και στο Φράγμα. Εμείς από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία στα οποία παρουσιάστηκαν προβλήματα για να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά και για να αποκλείσουμε επικίνδυνες διαβάσεις, ώστε να μην κινδυνεύσει κάποιος πολίτης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του δήμου αλλά και τους εθελοντές που μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς και τους ιδιώτες που επίσης συνεισέφεραν στη διαχείριση των προβλημάτων».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Καινοτόμο πρόγραμμα καταπολέμησης δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή της ΠΚΜ

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Υπεγράφη το ΦΕΚ για το πρώην ΑΓΝΟ

@dmin

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα