ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Θέρμης: Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό το έργο ανάπλασης των οδών Μανδρίτσα και Μεγ. Αλεξάνδρου

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ασφάλειας των πεζοδρομίων για την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών καθώς και των μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου το οποίο βρίσκεται στην περιοχή.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης εργασίες ασφαλτόστρωσης, ανάπλαση των ήδη υπαρχόντων θέσεων πάρκινγκ επί της οδού Μανδρίτσα και κατασκευή νέων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων επί της μιας πλευράς της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά μήκος όλων των πεζοδρομίων θα απομακρυνθούν τα υπάρχοντα δένδρα τα οποία θα μεταφυτευτούν σε άλλα σημεία του δήμου και θα τοποθετηθούν νέα δένδρα στα πεζοδρόμια, όπου το επιτρέπει το πλάτος τους. Επίσης, θα εγκατασταθεί εξολοκλήρου νέο δίκτυο άρδευσης των δεντροστοιχιών και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των οδών Μανδρίτσα και Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την οδό Καπετάν Χάψα έως την οδό Αεροπορίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 580.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους του δήμου.

Η υλοποίηση του έργου προβλέπει μεταξύ άλλων¨:

  • καθαίρεση παλαιού πεζοδρομίου, κρασπέδων, βάσεων από σκυρόδεμα και πλακών πεζοδρομίου
  • ασφαλτοκοπή οδοστρώματος (όπου χρειαστεί),
  • κατασκευή επιχώματος με θραυστό υλικό λατομείου,
  • κατασκευή βάσης έδρασης από σκυρόδεμα C12/15 πάχους 12 εκ. ελαφρά οπλισμένο με πλέγμα Τ131,
  • επίστρωση με τσιμεντόπλακες διαστάσεων 40x 40 εκ. είτε με βοτσαλωτές πλάκες είτε με άλλο υλικό- η επιλογή υλικού θα ορίζεται από την επιβλέπουσα υπηρεσία,
  • οδεύσεις τυφλών όταν το επιτρέπουν οι διαμορφωμένες συνθήκες (πλάτος πεζοδρομίου, δένδρα),
  • ράμπες Α.Μ.Ε.Α.,
  • διαμόρφωση θέσεων κάδων απορριμμάτων,
  • κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης εκεί που θα χρειαστεί.

Προβλέπεται επίσης ανάπλαση των ήδη υπαρχόντων θέσεων πάρκινγκ επί της οδού Μανδρίτσα  και η κατασκευή νέων θέσεων  πάρκινγκ αυτοκινήτων επί της μιας πλευράς της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου  θα γίνουν εκσκαφές, επίστρωση των σημείων αυτών με κυβόλιθους και αντικατάσταση των κρασπέδων.

Την περιοχή εκτέλεσης των εργασιών επιθεώρησε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Γαντά. Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ασφαλή μετακίνηση των πεζών και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί στο δρόμο αυτό μετακινούνται πολλοί γονείς και μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου». Παράλληλα, ο δήμαρχος Θέρμης επέστησε την προσοχή όσον αφορά την αναγκαία αφαίρεση ορισμένων δέντρων, ζητώντας αυτή να γίνει με σωστό τρόπο ώστε να δέντρα να μεταφυτευτούν σε άλλα σημεία του δήμου».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΚΜ: Εργασίες κοπής πρασίνου και κλαδέματος στην Περιφερειακή Οδό

@dmin

Ομόφωνο Ψήφισμα 20 Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων Λαγκαδά ΥΠΕΡ των Κοινοτήτων

Ioannis Terzakis

Τα 17 άρθρα του διυπουργικού νομοσχεδίου για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα