Δήμοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Απινιδωτές σε δέκα σχολικά συγκροτήματα

«Σε πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των παιδιών μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας

Τους πρώτους δέκα απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης, λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας, παρέδωσαν σήμερα το πρωί σε διευθυντές σχολείων και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Η παράδοση των πρώτων απινιδωτών έγινε στον χώρο του θεάτρου «Κώστας Βουτσάς» του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να εξοπλίσει σταδιακά με αυτά τα μηχανήματα που σώζουν ζωές όλα τα σχολεία του.

«Ευχή όλων μας είναι οι απινιδωτές να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Δικό μας χρέος όμως είναι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της ασφάλειας και της προστασίας της υγείας με υπευθυνότητα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λέγοντας σχηματικά ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με απινιδωτές όπως διαθέτουν κυτίο πρώτων βοηθειών. «Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που προσφέρει ασφάλεια στα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, οι πρώτοι απινιδωτές επιλέχθηκε να τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα όπου συστεγάζονται πολλά σχολεία, ώστε να καλύψουν ευρύτερες ανάγκες. Σημαντικό, όπως ανέφερε η ίδια, ήταν και το κριτήριο της γεωγραφικής κάλυψης όλων των περιοχών που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Από τους πενιχρούς πόρους των σχολικών επιτροπών, που καλύπτουν όλες τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, δόθηκε ένα ποσό για αυτό το πολύ σημαντικό έργο», σημείωσε η κυρία Κοσμοπούλου.

Το πρόγραμμα για τον εξοπλισμό των σχολείων με απινιδωτές προχωρά με την καθοριστική συμβολή του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης Θεόδουλου Ταπανίδη.

«Αν αναρωτιέται κανείς ποια η χρησιμότητα του απινιδωτή, εγώ είμαι το ζωντανό παράδειγμα. Βρίσκομαι στη ζωή ακριβώς χάρη σε ένα τέτοιο μηχάνημα.  Πριν από δύο χρόνια έπαθα ανακοπή και έπεσα στον δρόμο. Με τη βοήθεια του απινιδωτή μού δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή», είπε ο κ. Ταπανίδης, τονίζοντας: «Έχουμε στόχο να εφοδιάσουμε τα σχολεία μας με απινιδωτές. Σώζουν ζωές».

Για θέματα εκπαίδευσης στη σωστή χρήση του απινιδωτή μίλησε ο Αναστάσης Στεφανάκης, πρόεδρος του «Kids Save Lives».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Rapid Test σε Επαγγελματίες του Λαγκαδά

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Σε εξέλιξη η καμπάνια «Zero Stray Pawject» ηλεκτρονικής σήμανσης ζώων συντροφιάς με επιδότηση

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα