Δελτία Τύπου

Δήμος Τρικκαίων: Άμεσα μέτρα για την κακοκαιρία – Φιλοξενία πολιτών

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ρίξει όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της φοβερής κακοκαιρίας, του Daniel.

Σε νέα σύσκεψη πριν τα μεσάνυχτα στο Αμαξοστάσιο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τρικακίων Νίκο Σακκά, τους αντιδημάρχους και όλο το συναρμόδιο προσωπικό, οι προσπάθειες οριστικοποιήθηκαν στα εξής:

1. Εστάλη στις 18:00 περίπου της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, προειδοποιητικό μήνυμα από το “112” της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους των χωριών Αγία Κυριακή, Γλίνος, Μ. Καλύβια, Λόγγος, Ράξα, Φωτάδα (και στον οικισμό Αμμουδιά) για να είναι σε ετοιμότητα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.
2. Εστάλη δεύτερο μήνυμα από το “112” της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας λίγο πριν τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, προς κατοίκους των Τρικάλων, να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους των κτηρίων, λόγω εξέλιξης των πλημμυρικών φαινομένων.
3. Σε συνεργασία με τη ΣΜΥ απομακρύνονται κάτοικοι των Μ. Καλυβίων
4. Ο Δήμος Τρικκαίων ανοίγει για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη, τον χώρο του γυμναστηρίου του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων. Σε αυτό θα μεταφερθούν πολίτες που διαβιούν σε περιοχές της πόλης ή του Δήμου που βρίσκονται σε ισόγεια ή υπόγεια ή έχουν ανάγκη να απομακρυνθούν από επικίνδυνα σημεία.
5. Στον ίδιο χώρο ενδέχεται να φιλοξενηθούν και πολίτες από περιοχές εκτός ορίων και αρμοδιότητας του Δήμου Τρικκαίων.
6. Οσοι/ες στον Δήμο Τρικκαίων έχουν ανάγκη να μεταφερθούν στο 5ο Γυμνάσιο, θα επικοινωνούν με το 2431020000 και θα δηλώνουν τα στοιχεία τους. Θα τους δίνονται σχετικές οδηγίες. Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών “20000” λειτουργεί και αυτές τις βραδινές ώρες.
7. Εχουν προσφερθεί θέσεις ανάπαυσης σε ξενοδοχείο των Τρικάλων (ΝΤΙΝΑΣ) για φθιλοξενία πολιτών
8. Έχει ανοίξει ο Ξενώνας Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων
Το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων βρίσκεται επί ποδός για ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα που πλήττουν τον τόπο μας.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα καιρικά φαινόμενα κάνοντας το καλύτερο δυνατό, με τη σημαντική συνεργασία και των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μ. Συρεγγέλα: Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μας μία κοινωνία ισότητας και χωρίς άμεσες ή έμμεσες διακρίσεις

admin

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται επικίνδυνα αλλαντικά!

@dmin

Εξέλιξη στην Δημοτική Αστυνομία Δήμου Σερρών

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα