Δήμοι

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση 2θέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους

Υπεγράφη, η σύμβαση έργου «Ανέγερση Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους», μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Αθανάσιου Γιάνναρη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, παρουσία Προέδρου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Τίμου Κατσίπου, του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αλέξιου Αρφάνη.

Η συνολική δαπάνη του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 1.238.000,00€ και η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ).

Το κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει:

  • Η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση είναι: 457,01 τ.μ.
  • Θα κατασκευαστεί τοίχος περίφραξης με σιδερένιο κιγκλίδωμα και δυο εισόδους.
  • Στον περιβάλλοντα χώρο, υπάρχει πρόβλεψη να φυτευτούν 18 νέα δένδρα και 21 θάμνοι.
  • Δημιουργούνται περιοχές με πράσινο καθώς και περιοχές σκληρών επιφανειών από τσιμεντόπλακες έγχρωμες αντιολισθητικές και άλλες με κατάλληλο χώμα για οργανωμένη φύτευση.
  • Το κτίριο έχει αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά και ενεργειακά.
  • Προβλέπεται φωτισμός αύλειου χώρου με λαμπτήρες τεχνολογίας led.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αξιοποίησή της με τη μέθοδο του ετήσιου συμψηφισμού ενέργειας (net metering).
  • Το κτίριο περιλαμβάνει χώρους διοίκησης, 2 αίθουσες, Πολυδύναμο χώρο, Τραπεζαρία, Κουζίνα, Χώρους υγιεινής  και Αποθηκευτικούς χώρους.
  • Το διδακτήριο θα έχει δυναμικότητα 50 μαθητών.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έρχεται ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε.. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., και συμπατριώτη μας Τίμο Κατσίπο, ο οποίος συνεισέφερε καθοριστικά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης και στην ωρίμανση του έργου ώστε να φθάσουμε στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου. Επίσης τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., όλα τα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου, της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. όσο και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την αύξηση του μαθητικού δυναμικού της Κοινότητας. Με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο βιοκλιματικό διθέσιο Νηπιαγωγείο χωρητικότητας 50 νηπίων. Συνεχίζουμε υπεύθυνα και κάνουμε πράξη ότι δεσμευτήκαμε στους κατοίκους της Βόρειας Κυνουρίας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Στην μάχη της καθαριότητας η Ομάδα Ευταξίας»

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Σεμινάρια ηλεκτρονικών υπολογιστών για δικαιούχους ΤΕΒΑ

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Αναβολή εκδηλώσεων λόγο καιρικών συνθηκών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα