Παιδεία

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν τα μαθήματα στις Επαγγελματικές Σχολές Φιλοξενίας και Επισιτισμού για το έτος 2023-2024

Αρχίζουν αύριο, 1η Νοεμβρίου, τα μαθήματα στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) της ΔΥΠ.Α (Δ.ΥΠ.Α.) για το σχολικό έτος 2023-2024 και ειδικότητες υψηλής ζήτησης του κλάδου Φιλοξενίας και Επισιτισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι Π.ΕΠΑΣ λειτουργούν σε μεγάλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας και υποστηρίζουν μαθητευόμενους που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τις ειδικότητες:

  • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
  • Τεχνίτης Επισιτισμού
  • Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου

Το πρόγραμμα των Πειραματικών ΕΠΑΣ αποτελεί προϊόν συνέργειας της ΔΥΠΑ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του ΙΝΣΕΤΕ και είναι προσανατολισμένο στην παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τα σχετικά μαθήματα συνδυάζουν την ενδοσχολική – εργαστηριακή εκπαίδευση και το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on the job training).

Το θεωρητικό – εργαστηριακό μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιείται στις σχολικές μονάδες των Π.ΕΠΑΣ με διάρκεια από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο. Στη συνέχεια, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, οι μαθητευόμενοι συνεχίζουν με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, που πραγματοποιείται σε ξενοδοχειακές μονάδες 4* και 5* στην ελληνική επικράτεια.

Τα οφέλη των μαθητευόμενων των Π.ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ συνοψίζονται στα ακόλουθα σημεία:

  • Πενθήμερη 8ωρη εργασία
  • Αμοιβή με το 95% του νόμιμου βασικού μισθού
  • Απασχόληση με όρους αγοράς
  • Εμπλουτισμός του εκάστοτε βιογραφικού με προϋπηρεσία σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους
  • Αναβολή στράτευσης

Οι συνεργαζόμενοι όμιλοι, που προσφέρουν θέσεις πραγματοποίησης προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο, είναι: Atlantica Hotels & Resorts, Aquila Hotels & Resorts, Grecotel Hotels & Resorts, Robinson Club, Mitsis Hotels, Aldemar Resorts, Sani/Ikos Hotels & Resorts κ.α.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Εκτός πάνω από 60.000 παιδιά

@dmin

«Οι μεγάλες προκλήσεις στην Παιδεία»

admin

Hμερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς 2020 (Βίντεο)

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα