Δελτία Τύπου

ΕΑΥΘ: Τίμησε τους αστυνομικούς οι οποίοι προέβησαν σε εξαίρετες πράξεις εντός και εκτός υπηρεσίας

Με πρωτοβουλία της Ε.Α.Υ.Θ., την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, βραβεύτηκαν οι Αστυνομικοί της Γ.Α.Δ.Θ. που προέβησαν σε εξαίρετες πράξεις εντός και εκτός υπηρεσίας.

Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά κατακλύστηκε από συναδέλφους και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τους βραβευθέντες, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα καθημερινά προσφέρουν στην κοινωνία.

Κατά την διάρκεια των βραβεύσεων, ο λόγος δόθηκε στους πρωταγωνιστές και συντελεστές όλων αυτών των μεγάλων επιτυχιών, οι οποίοι αναφέρθηκαν εκτενέστερα σε εκείνες τις στιγμές που κλήθηκαν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για να σώσουν έναν συμπολίτη τους, να αποτρέψουν μια αυτοκτονία, να πέσουν στην θάλασσα για να σώσουν έναν συνάνθρωπό τους από βέβαιο πνιγμό.

Πράξεις που ξεπέρασαν τα στενά όρια του υπηρεσιακού καθήκοντος και η αναγνώριση τους από την ίδια την Υπηρεσία δεν μπορεί να μένει σε μια «απρόσωπη» ηθική αμοιβή, η οποία πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της γενναιότητας και του επιτεύγματός τους.

Ταυτόχρονα μέσα από την εκδήλωση αναδείχθηκαν οι αμέτρητοι κίνδυνοι που διατρέχουν οι Έλληνες αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η επικινδυνότητα την οποία όλοι οι πολιτικοί αποδέχονται και συζητάνε αλλά θα πρέπει επιτέλους να κάνουν το επόμενο βήμα και να την αναγνωρίσουν εμπράκτως!

Επίσης, διαπιστώθηκε μέσα από τα διαφορετικά περιστατικά για τα οποία βραβεύτηκαν οι συνάδελφοί μας, οι πολλές και μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των αστυνομικών. Το έγκλημα εξελίσσεται και η Πολιτεία οφείλει να αναβαθμίσει τον αστυνομικό εξοπλισμό και να θωρακίσει τον Έλληνα αστυνομικό θεσμικά και νομικά.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ούσα η δεύτερη μεγαλύτερη Ένωση της χώρας, θα συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως το εξαιρετικό έργο των συναδέλφων μας, αναδεικνύοντάς το με παρόμοιες εκδηλώσεις και συμβάλλοντας στην εμπέδωση από το σύνολο της κοινωνίας, ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκονται καθημερινά, νύχτα και μέρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, στις γειτονιές, στους δρόμους και οπουδήποτε απαιτηθεί, διατεθειμένοι να ρισκάρουν ακόμα και την ίδια τους την ζωή για την ασφάλεια των συμπολιτών τους και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτριος Κούβελας, Διαμαντής Γκολιδάκης, Φάνης Παπάς και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής το Μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Φεστερίδης

Από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας & Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ, η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης Δημήτριος Δαγκλής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Δ/νσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Απόστολος Χαβδουλας, ο Διευθυντής Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης  Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Μουρτζινός και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ευστράτιος Καρακοντινός.

Παρέστησαν επίσης πλήθος εκπροσώπων σωματείων, φορέων και ενώσεων

Την εκδήλωση παρουσίασαν η δημοσιογράφος και Γενική Διευθύντρια του Grtimes.gr , Μαρία Σαμολαδά και η Βασιλική Μπούκα

Κλείνοντας ευχαριστούμε την Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας για την συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Λιάμας – Ταχματζίδης – Τσακίρης: Πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων η επιλογή χώρου του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου

@dmin

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν 15 Ιουλίου τρία προγράμματα για 18.000 θέσεις

@dmin

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρο Ζαγοράκη, είχε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα