Οικονομία

ΕΕΤΑΑ: 60 εκ. ευρώ η χρηματοδότηση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι

Με το ποσό των 60 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται και φέτος το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρά τις λόγω της πανδημίας αυξημένες ανάγκες, αυτής της σημαντικής κοινωνικής υπηρεσίας των δήμων.

Αυτό προκύπτει από την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για την υλοποίηση του προγράμματος,

Η σύμβαση όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2022 και διαρκεί μέχρι τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020, στην περίπτωση που ο διορισμός αυτός, λάβει χώρα πριν τις 31/12/2022. Διαφορετικά, η διάρκεια της παρούσας ορίζεται μέχρι την 31.12.2022.

Η ΕΕΤΑΑ, ως φορέας διαχείρισης του έργου αναλαμβάνει:
  • Τη συνέχιση της καταγραφής και διαχείρισης των δεδομένων σχετικά με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίηση του Προγράμματος και τη συλλογή, ταξινόμηση στατιστικών στοιχείων για την εκτέλεση του έργου.
  • Την εκπόνηση ενημερωτικών Οδηγιών.
  • Τη διάθεση των ποσών που προβλέπονται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έτους 2022».
  • Την παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άρτια υλοποίηση της παρούσας σύμβασης.
  • Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης του υπουργείου Εσωτερικών ανέρχεται στα 60.000.000€.
Η καταβολή των πόρων από το ΥΠΕΣ στην ΕΕΤΑΑ θα πραγματοποιηθεί σε τρείς δόσεις:
  • Η Α΄ Δόση θα αποτελεί το 75% του προβλεπόμενου στην προηγούμενη παράγραφο ποσού
  • Β΄ Δόση το 17%
  • Γ΄ Δόση το 8% του ανωτέρω προβλεπόμενου συνολικού ποσού.

Η ΕΕΤΑΑ Α.Ε., θα καταβάλλει έως την 31η Μαΐου 2023, τη δικαιούμενη χρηματοδότηση που αφορά στη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προς τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βαρύ το κόστος της πανδημίας για το catering

Κορονοϊός: Τέλος αυτές οι συναλλαγές στα γκισέ τραπεζών

@dmin

ΕΦΚΑ: Ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων και αναδρομικών Νοεμβρίου 2020

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα