ΔήμοιΕργασίαΠεριβάλλονΠεριφέρειες

Έγκριση της Περιφέρειας Ηπείρου για 3 νέες πτηνοτροφικές μονάδες

Το “πράσινο φως” έδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου για την εγκατάσταση τριών νέων πτηνοτροφικών μονάδων, ενισχύοντας την τοπική κτηνοτροφία και οικονομία.

Η απόφαση αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από αναλυτική εξέταση των περιβαλλοντικών όρων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και σηματοδοτώντας τον εκσυγχρονισμό του κλάδου και την προσήλωση του σε πρασινές πρακτικές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Ήπειρος εδραιώνεται ως βασικός πυλώνας της πτηνοτροφικής παραγωγής, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγής κρέατος πουλερικών και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, θέτοντας παράλληλα σε προτεραιότητα τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Ειδικότερα,  Οι άδειες αφορούν δύο μονάδες κρεατοπαραγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, μία με δυναμικότητα 60.424 ορνιθίων στα Μάρμαρα, στη θέση “Παληάμπελα” και άλλη μία, χωρητικότητας 56.700 ορνιθίων, στους Αναργύρους του Δήμου Ζίτσας, στη θέση «Κλοτσιδιάρης».

Οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις διασφαλίζουν ότι οι νέες πτηνοτροφικές υποδομές θα λειτουργούν προστατεύοντας το οικοσύστημα (έδαφος, νερό, αέρας) και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των τοπικών προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο, η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας επιτυγχάνεται μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο που θέτει σε προτεραιότητα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Παράσταση διαμαρτυρίας του δήμου και επαγγελματιών στο υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής στη Θέρμη

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έως τη 1 το μεσημέρι η λειτουργία των ΚΕΠ την Μ. Πέμπτη

@dmin

Δήμος Δέλτα: Συνάντηση Δημάρχου Γερακίνας Μπισμπινά με τον Γ.Γ Υπουργείου Εσωτερικών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα