ΕΛ.ΑΣ: Στον εισαγγελέα 21 περιπτώσεις ομάδων «χωρίς μάσκα στο σχολείο»

Σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στη επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι υπεβλήθησαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του Κορονοϊού covid-19.

Δέκα περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων για την μη χρήση μάσκας στα σχολεία και ένα βίντεο.

Δέκα περιπτώσεις αφορούν αναφορές που παροτρύνουν πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

Η επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε μετά την ανακοίνωση του μέτρου για χρήση μάσκας στα σχολεία, λόγο της  δημιουργίας ομάδων στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», μέσω των οποίων αναπτύσσονται θεωρίες κατά του μέτρου.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν γίνει παράλληλα και καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία για τις αναρτήσεις στα συγκεκριμένα προφίλ, από τις οποίες ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πάγια εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος, είναι η παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

  Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ota24.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *