Υγεία

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 30-39 ετών

Τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή εμβολιασμού για τους νέους 30 – 39 ετών, αποκλειστικά με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Αν και ο προγραμματισμός προέβλεπε άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 από την Μ.Τρίτη, τα ενημερωτικά sms άρχισαν να αποστέλλονται λίγο μετά τις 22:00 τη Μ.Δευτέρα.

Τα sms εστάλησαν σε εκείνους που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και ανέφεραν ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου.

Για τους πολίτες 30-39 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση η πλατφόρμα ανοίγει Μ.Τρίτη 27/4 12μμ.

Τα πρώτα ραντεβού εμβολιασμού κλείνονται για την Μ.Τετάρτη, όπως διαβεβαίωσε νωρίτερα και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους ηλικίας 30-39 ετών με το εμβόλιο της Astrazeneca, δεδομένου ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Τα ραντεβού είναι αρκετά και κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού αύριο, μπορεί να εμβολιαστεί ήδη από την Μεγάλη Τετάρτη» ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Την Μεγάλη Πέμπτη η σκυτάλη «περνά» στις ηλικίες 40-44, και ακολούθως το Μεγάλο Σάββατο «ανοίγει» η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49.

Η μεν ηλικιακή ομάδα 40-44 θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, ενώ για την ομάδα 45-49 η πλατφόρμα, βάσει της κανονικής σειράς προτεραιοποίησης, «ανοίγει» και για τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).

Ήδη εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, καθώς και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα κέντρα εμβολιασμού θα είναι ανοιχτά και τη Δευτέρα του Πάσχα, και θα παραμείνουν κλειστά μόνο την Κυριακή του Πάσχα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουν σήμερα στα καθήκοντά τους

@dmin

Ψ.Ν.Θ: Απεμπλοκή από τους εμβολιασμούς ζητούν οι γιατροί του ιδρύματος

@dmin

Δωρεάν τεστ σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα