Υγεία

Εμβολιασμός: Η 4η δόση προαιρετική στους άνω των 60 ετών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προχώρησε σε ανακοινώσεις για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού , το οποίο συστήνει να κάνουν οι άνω των 60 ετών, ενώ οι δικαιούχοι της δεύτερης αναμνηστικής δόσης είναι και τα άτομα με σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή νοσημάτων, ανεξαρτήτως ηλικίας. .

Αρχικά, αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα στις 7 Απριλίου για τους 80 ετών και άνω και θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες το άνοιγμά της για τους 70 έως 79 ετών και ακολούθως η ομάδα 60 – 69 ετών.

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η 4η δόση δεν είναι υποχρεωτική αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών – ιδιαίτερα σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τόνισε, ότι το όφελος και αυτής της δόσης θα είναι μεγάλο καθώς έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από την τρίτη δόση.

Όσοι έχουν νοσήσει μετά από την 3η δόση δεν χρειάζονται 4η επαναληπτική δόση.

Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η τέταρτη δόση θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την τρίτη δόση.

Όσον αφορά στον αρχικό εμβολιασμό, πλέον η 2η δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνεται οκτώ εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για τα εμβόλια MRNA και όχι τέσσερις που ισχύει έως σήμερα.

Ωστόσο, για τα άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και όσους είναι ανοσοκατασταλμένοι το διάστημα παραμένει στις τέσσερις εβδομάδες, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.

Τα παιδιά 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα μπορούν να κάνουν τέταρτη δόση, τρεις μήνες μετά τη λήψη της τρίτης. Τρίτη δόση μπορεί να χορηγείται σε παιδιά ίδιας ηλικίας, με αυξημένο κίνδυνο λόγω σοβαρών νοσημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Κατάσταση κρουσμάτων στους Δήμους

@dmin

ΚΕΠΑ: Από τις 16 Σεπτεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση για την πιστοποίηση αναπηρίας

@dmin

Ανασφάλιστοι: Η απόφαση για την συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα