Επικαιρότητα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια του «Μακεδονία» – επίσκεψη στην Καλαμαριά και ΔΕΘ

Την Θεσσαλονίκη επισκέπτεται ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου «Μακεδονία», έχοντας μαζί του μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 20:00, θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου «Μακεδονία» διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι ένα από τα 14 αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια που παραδίδει τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και από τη συμβατική της υποχρέωση προς το Ελληνικό Δημόσιο, η Fraport Greece στη χώρα, στους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο και το οποίο, απορρόφησε σχεδόν το 25% της συνολικής επένδυσης, ύψους 440 εκατ.ευρώ.

Επίσκεψη στην Καλαμαριά

Στην προσφυγική Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ανήμερα της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του προσφυγικού ελληνισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από κομματικά στελέχη και κατοίκους της Καλαμαριάς, ενώ τον υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Δαρδαμανέλης και η Γενική Γραμματέας του δήμου, Ελένη Φύκα.

Κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου Φιλλιπίδη από την Τραπεζούντα του Πόντου ο οποίος πρωτοστάτησε για την διάσωση της ιερές εικόνας Παναγίας Σουμελάς.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε φρουρά από την Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς, ποντιακή αδελφότητα με ιστορία 150 χρόνων. Μάλιστα ο πρόεδρός της χάρισε στον κ. Μητσοτάκη μια σημαία και λάβαρα με τα σύμβολα του ποντιακού ελληνισμού. Κατά τη διάρκεια σύντομου περιπάτου προς το δημαρχείο Καλαμαριάς ο κ. Μητσοτάκης είχε συζητήσεις με κατοίκους.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γ. Δαρδαμανέλη

Δυο ζήτημα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς εδώ και δεκαετίες συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Δαρδαμανέλης. Ο λόγος για το ποσό των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Πόντου και την αξιοποίηση της μαρίνας στην Αρετσού, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκε η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και του Κυβερνείου.

Είναι η πρώτη φορά μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες που εν ενέργεια πρωθυπουργός επισκέπτεται στην περιοχή.

«Έχουμε στη διάθεσή μας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει εργαλεία όπως το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” το οποίο και ζητάμε από τους Δήμους να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καταθέτοντας ώριμες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Και βέβαια συνολικά ως κυβέρνηση -καθώς πια αφήνουμε πίσω μας την πανδημία και μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση ανάπτυξης- διαθέτουμε και εμείς κεντρικά χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε και να παρέμβουμε σε κεντρικές υποδομές. Το έχουμε εξάλλου κατά κόρον στο μητροπολιτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε τα ειδικά ζητήματα, τις ειδικές προκλήσεις που έχει ο Δήμος Καλαμαριάς», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), Γρήγορης Δ. Δημητριάδης, ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ελένη Φύκα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κυρατζής.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης ανέφερε:

«Ανοίξαμε όλα τα θέματα της Καλαμαριάς. Το πρώτο ήταν η Μαρίνα, το επίκαιρο θέμα, για το οποίο δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από πλευράς δήμου για τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσαμε να συνεχιστεί έτσι όπως έχει σχεδιαστεί το πρότζεκτ από το ΤΑΙΠΕΔ κι έχουμε ανανεώσει το ραντεβού μας με το Υπερταμείο για την επόμενη εβδομάδα για να επαναπροσδιορίσουμε και να επανασχεδιάσουμε το πρότζεκτ όσον αφορά στις χρήσεις και όλα αυτά που ζητάει ο δήμος Καλαμαριάς.

«Φαίνεται να ξεμπλοκαρει το ζήτημα της διάνοιξης της οδού Πόντου. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα εδώ και 30 – 40 χρόνια, έχει τελεστεί μία απαλλοτρίωση χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις. Φαίνεται ότι με χρηματοδότηση κεντρική από το ΠΔΕ και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα καταφέρουμε να αποζημιώσουμε τους ιδιοκτήτες της οδού Πόντου, ένα κόστος της τάξης των 15 εκ. ευρώ και με μία μικρή ενδεχομένως συμμετοχή του δήμου να καταφέρουμε να ανοίξει αυτός ο δρόμος και να ανασάνει η πόλη μας.

Τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως το Παλατάκι, το στρατόπεδο Κόδρα και το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, τα οποία όμως έμειναν σε αρχικό στάδιο» σχολίασε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Επίσκεψη στην ΔΕΘ

 

Το mega εμβολιαστικό κέντρο που φιλοξενείται στο περίπτερο 13 στη ΔΕΘ επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, μετά τον δήμο Καλαμαριάς

Τον Κυριακο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης και ο αρχίατρος – λοιμωξιολόγος του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου Κωνσταντίνος Καρόζης.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο ένα από τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας και συνομίλησε με πολίτες που εμβολιάζονταν.

Πριν την είσοδο του στο περίπτερο 13 συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Helexpo Τάσο Τζήκα, λέγοντας πως «η ΔΕΘ έχει πολλαπλές χρήσεις φέτος». Ο κ. Τζήκας ρώτησε τον πρωθυπουργό αν θα γίνει φέτος η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και ο πρωθυπουργός απάντησε «καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το κάνουμε».

Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί

Το μήνυμα ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο ΜEGA εμβολιαστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ.

Συνομίλησε με πολίτες που είχαν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, με συνοδούς, με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που απασχολείται στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Μία υγειονομικός του είπε ότι εμβολιάστηκε «από νωρίς» λόγω του επαγγέλματός της και τότε ο πρωθυπουργός παρατήρησε: «Να στέλνουμε το μήνυμα και στους υγειονομικούς ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, εσείς πρέπει να το λέτε πρώτοι και δυνατά». «Πάντα, πρέπει, βέβαια», του απάντησε η υγειονομικός.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως με όσους συνομιλεί του λένε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού «είναι μία ευχάριστη έκπληξη», καθώς αντανακλά ένα «οργανωμένο κράτος, ψηφιακό, και βέβαια όλοι τους υποδέχονται με χαμόγελο».

Τον πρωθυπουργό ξενάγησαν στο Εμβολιαστικό Κέντρο ο διευθυντής του Κώστας Καρόζης και οι διοικητές της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης και της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης. Ακολούθησε τη διαδρομή των εμβολιαζόμενων και πέρασε από τους χώρους αναμονής, τη γραμματεία, το εμβολιαστικό box και το ιατρείο βραχείας βοηθείας. Ο κ. Καρόζης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι το κέντρο έχει ήδη συμπληρώσει 11 βιβλία εντυπώσεων, όπου έχουν καταγραφεί τα σχόλια των πολιτών, στα οποία αποτυπώνονται οι θετικές εντυπώσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Τα 14 οικονομικά μέτρα κρατικής αρωγής προς τους πληγέντες

@dmin

Μάσκες «Μπούρκα»: Τι λέει ο άνθρωπος που τις έφτιαξε

@dmin

Covid stories: Καθηγητής ΑΠΘ «Ο κορονοϊός «κρύβεται» στον καπνό του τσιγάρου και σε ανοικτό χώρο»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα