Δήμοι

Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα των αδέσποτων με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Κοινό μέτωπο για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συγκροτούν δήμοι της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, προτάσσοντας ως αίτημα πρώτης γραμμής τη βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκαλώντας χτες το απόγευμα ευρεία σύσκεψη για το θέμα των αδέσποτων στον χώρο του Δημαρχείου. Στην κεντρική τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης επεσήμανε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα συνεργασίας των δήμων και ανάπτυξης κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα των αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, για τη διαμόρφωση του αρχικού πλαισίου προτάσεων υπήρξε στενή συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Παύλου Μελά Σάκη Λαζαρίδη και Νεάπολης – Συκεών Στέλιο Γκατζέ, ενώ για το θέμα υπάρχει και διαρκής επικοινωνία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα των αδέσποτων Μαρία Αρβανιτίδου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Δέλτα, Βόλβης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Χαλκηδόνας όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες των δήμων. Επίσης, εκπροσωπήθηκαν η Ελληνική Αστυνομία, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, φιλοζωικά σωματεία και άλλοι φορείς που ασχολούνται με το θέμα των αδέσποτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στη σήμανση των ζώων συντροφιάς και στη διενέργεια σχετικών ελέγχων, στη δυνατότητα δημιουργίας διαδημοτικών καταφυγίων ζώων αλλά και στη δημιουργία μητρώου εθελοντών σε κάθε δήμο στον τομέα των αδέσποτων.

parallaximag.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Ημερίδα ενημέρωσης για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του Παιδιατρικού Νοσοκομείου

@dmin

«Συμμορίες χαλκού»: Λεηλασία χωρίς τέλος σε δημοτικά δίκτυα και εγκαταστάσεις

@dmin

Δήμος Δέλτα: Αντίθετος με την εγκατάσταση μονάδας αποτέφρωσης στη Σίνδο

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα