Επικαιρότητα

Έξαρση κρουσμάτων COVID-19 σε σχολεία του νομού Κιλκίς

Στους ρυθμούς της γενικότερης έξαρσης της πανδημίας στον νομό μας κινούνται οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό και στο επίπεδο των μαθητών στα λύκεια του Κιλκίς.

Κάτι απολύτως ευνόητο, καθώς η περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς συνεχίζει στο ξεκίνημα και αυτής της εβδομάδος να παρουσιάζει αύξηση στις μολύνσεις, κυρίως στην περιοχή του δήμου Παιονίας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα ενεργά κρούσματα ανήλθαν αθροιστικώς σε διάστημα μιάς εβδομάδας από τα 113 στα 150 (15 νοσηλευόμενοι και 135 σε κατ΄οίκον περιορισμό ) και αξιοσημείωτη πτώση σε αυτήν του Κιλκίς, όπου από τα 202 της προηγούμενης εβδομάδας «πέσαμε» την Δευτέρα 19.4.21 στις 182 μολύνσεις (30 νοσηλευόμενοι και 135 σε καραντίνα), παραμένοντας στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και υψηλά στην σχετική κατάταξη σε εθνικό επίπεδο.

«Εικόνα» που σε ένα βαθμό αντικατοπτρίζεται και σ τα σχετικά ευρήματα στα υπό λειτουργίαν λύκεια της περιφερειακής μας ενότητας, όπου στα έξι από τα συνολικώς δεκατέσσερα που λειτουργούν αυτή την περίοδο, έχουμε περιστατικά νέων μολύνσεων σε μαθητές, όπως προκύπτουν από τους σχετικούς αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.

Το αποτέλεσμα είναι, είτε να έχουμε το κλείσιμο σχολικών μονάδων, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν πάνω από το προβλεπόμενο όριο, όπως συνέβη με το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, είτε να έχουμε το κλείσιμο ωρισμένων τμημάτων όπως στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, ΓΕΛ Καμπάνη και ΕΠΑΛ Αξιούπολης, όπου είχαμε το κλείσιμο δύο τμημάτων και στο ΓΕΛ Πολυκάστρου όπου έκλεισε μόνον ένα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Lockdown: Μπλόκο ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

COVID-19 στα 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

Επιστροφή στα σχολεία με τήρηση μέτρων προστασίας

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα