Δελτία Τύπου

EXPLORA: Εξερευνήστε τις νέες δράσεις του ΝΟΗΣΙΣ

Με διευρυμένη λειτουργία, θερινά προγράμματα για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου και πρωτότυπες δράσεις για όλη την οικογένεια, το ΝΟΗΣΙΣ γίνεται πόλος έλξης καινοτομίας και ψυχαγωγίας.

Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΗΣΙΣ όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ, Διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΕΤΑ Στέλλα Μπεζεργιάννη: «Να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις λειτουργίες του το ΝΟΗΣΙΣ και να αναδείξει τις δραστηριότητές του. Τις μόνιμες εκθέσεις του την έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το Τεχνοπάρκο ,ένα διαδραστικό πάρκο επιστημών, την Έκθεση Τεχνολογίας Μεταφορών, τις επιστημονικές ταινίες που προβάλλονται στο Κοσμοθέατρο, Πλανητάριο και τον Προσομοιωτή και τα πρωτότυπα εκπαιδευτικά του προγράμματα που συνεχώς εμπλουτίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες της  πρώτης σχολικής, σχολικής ηλικίας, αλλά και των μεγαλύτερων ηλικιών».

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα EXPLORA στο ΝΟΗΣΙΣ

Αυτό το καλοκαίρι το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης Explora του ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας μέσα από την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση.

Τα εβδομαδιαία προγράμματα διεξάγονται και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού δίνοντας τη δυνατότητα κυρίως στους εργαζόμενους γονείς να απασχολήσουν τα παιδιά τους δημιουργικά και ευχάριστα, σε ένα ιδανικό, πλήρως εξοπλισμένο και ασφαλές περιβάλλον με την ευθύνη και τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού με το κύρος του ΝΟΗΣΙΣ.

Περίοδοι διεξαγωγής: Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος

Εβδομάδες: 19-23/06, 26-30/06, 3-7/07, 10-14/7,17-21/7, 24-28/7 και 28/8-1/9

Στις παροχές του προγράμματος περιλαμβάνονται νερό, πρωινό snack, ελαφρύ γεύμα (κρύο σάντουιτς και αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό), αναμνηστικό σακίδιο και φωτογραφία, ασφαλιστική κάλυψη.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Το θερινό πρόγραμμα EXPLORA απευθύνεται σε:
Μαθητές Α-Γ Δημοτικού

Για τους μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Δημοτικού, το πρόγραμμα Explora είναι ο ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες STEM, δημιουργική ρομποτική και κατασκευές, θέματα ανακύκλωσης, προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο και ομαδικά παιχνίδια.

Μαθητές Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού

Το πρόγραμμα Explora για μαθητές που τελείωσαν την Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού εστιάζει στις δεξιότητες και την τεχνολογία, με δραστηριότητες STEM, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές και διάφορες δοκιμασίες. Tinkering, μηχανική, περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι μερικές από τις θεματικές του προγράμματος. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες καλλιεργείται η ευρηματικότητα και η κριτική σκέψη των παιδιών, ενώ παράλληλα ενισχύονται η συνεργασία και η ομαδικότητα. Οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή συμπληρώνουν ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό πενθήμερο.

Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Γυμνασίου. Τα παιδιά απασχολούνται σε δραστηριότητες STEM, οι οποίες αντλούν τη θεματολογία τους από την τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Δουλεύοντας κυρίως σε ομάδες, ακολουθούν οδηγίες αλλά και επιστρατεύουν τη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα. Φτιάχνουν μηχανικές κατασκευές, χειρίζονται νέες τεχνολογίες, αναλαμβάνουν ρόλους και φέρουν εις πέρας αποστολές εξασκώντας ποικίλες δεξιότητες, πρακτικές και νοητικές. Παράλληλα, επισκέπτονται το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Καυσίμων και Υδρογονανθράκων στο Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών στο ΕΚΕΤΑ,  παρακολουθούν προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή και  γνωρίζουν βιωματικά τις μόνιμες και περιοδικές Εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

https://www.noesis.edu.gr/explora-2023/

Στελίνα Μαργαριτίδου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΚΜ: Βραβείο ύψους 5000 ευρώ για προϊόν ή υπηρεσία με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον την κοινωνία και την οικονομία

@dmin

ΟΑΣΘ: Συγκεντρωτικός πίνακας των λεωφορείων του

Ioannis Terzakis

Δήμος Ωραιοκάστρου: Προγραμματισμένη διακοπή νερού στο Μελισσοχώρι

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα