Υπουργεία

Gov.gr: Το Δημόσιο στον υπολογιστή σας με ένα κλικ

Από τον υπολογιστή, το τάμπλετ η το κινητό θα έχει πλέον ο Έλληνας πολίτης την δυνατότητα πρόσβασης σε 14 υπουργεία, 32 φορείς και οργανισμούς, 3 Ανεξάρτητες Αρχές και διάφορες υπηρεσίες .

Μέσω της σελίδας gov.gr μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση με τους κωδικούς του taxisnet, ενώ σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από χθες, Σάββατο, η άυλη συνταγογράφηση.

Ο πολίτης σερφάροντας στο gov.gr μπορεί εύκολα και γρήγορα να αναζητήσει απευθείας την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει ή να την βρει μέσα από τις κατηγορίες ειδικά αυτή την περίοδο που μένουμε σπίτι, να λάβει οδηγίες σε σχέση με τον κορονοϊό, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

H νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους που λειτούργησε εσπευσμένα λόγω της πανδημίας, ήρθε για να απαλλάξει τους πολίτες από τις καθυστερήσεις, την γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία δίνοντας το πρώτο στίγμα στο συνολικό έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Τι ακριβώς θα δείτε στο gov.gr

Στο περιβάλλον της ιστοσελίδας gov.gr υπάρχουν οδηγίες σχετικά με το κορονοϊό που αφορούν είτε την ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών, οδηγίες για το κοινό, όπως για την παραμονή οικογενειών με μικρά παιδιά ή έφηβους στο σπίτι, για ταξιδιώτες, επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, για επαγγελματίες υγείας και χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, για ασθενείς με ιστορικό καρκίνου, οδηγίες για διαχείριση εγκύων με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορονοϊό κ.α., ενώ φυσικά υπάρχει κι η οδηγία για να εκτυπώσουν οι πολίτες το έντυπο της βεβαίωσης κίνησης.

 

Ψηφιακές υπηρεσίες 14 Υπουργείων :

Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης, Εθνικής ‘Άμυνας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Ψηφιακές υπηρεσίες 32 φορέων και οργανισμών:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., Ελληνική Αστυνομία, Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.), Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Α.Ε., Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π), Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.(ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), Εθνικής Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.α.

 

Ψηφιακές υπηρεσίες 3 Ανεξαρτήτων Αρχών:

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ),

Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

 

Στο gov.gr προσφέρεται πρόσβαση στις παρακάτω  11 κατηγορίες με 507 υπηρεσίες:

 1. Γεωργία και κτηνοτροφία – Διαδικασίες, επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για την γεωργική, κτηνοτροφική ή αλιευτική σας δραστηριότητα.
 2. Δικαιοσύνη – Υπηρεσίες για την ασφάλεια και το δικαστικό σύστημα, έκδοση εγγράφων.
 3. Εκπαίδευση – Διαδικασίες για την εγγραφή και φοίτηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
 4. Επιχειρηματική δραστηριότητα – Υπηρεσίες για να ξεκινήσετε και να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας.
 5. Εργασία και ασφάλιση – Εργαλεία και υπηρεσίες για την αναζήτηση εργασίας, την ασφάλιση και τη συνταξιοδότησή σας.
 6. Οικογένεια – Διαδικασίες και έκδοση εγγράφων για όλα τα γεγονότα της ζωής σας.
 7. Περιουσία και φορολογία – Οδηγίες και υπηρεσίες για τη διαχείριση της περιουσίας σας και τη φορολογία.
 8. Πολίτης και καθημερινότητα – Υπηρεσίες για τις επαφές σας με το δημόσιο και την παραμονή των πολιτών τρίτων χωρών.
 9. Πολιτισμός, αθλητισμός και τουρισμός – Πολιτιστικές υπηρεσίες, διαδικασίες για εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό.
 10. Στράτευση – Διαδικασίες για τη θητεία και τις στρατιωτικές σχολές, υπηρεσίες για ένστολους και απόστρατους.
 11. Υγεία και πρόνοια – Διαδικασίες για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια τροφίμων, υπηρεσίες για φάρμακα και νοσηλεία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Α. Γεωργιάδης: Συνάντηση με Δ.Βαρτζόπουλο ενόψει επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη

Ioannis Terzakis

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Ioannis Terzakis

ΥΠΕΣ: 33,6 εκατ. στους Δήμους για μισθοδοσία σχολικών καθαριστών / ιών (απόφαση)

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα