Η επίσκεψη Μηταράκη στην Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Βαγιοχωρίου (φωτο)

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή, η τριήμερη περιοδεία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη στις δομές φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης επισκέφθηκαν τη Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Βαγιοχωρίου.

Το κλιμάκιο υποδέχθηκε και ξενάγησε στη Δομή ο Διοικητής της Γεώργιος Τσαούσης ενώ ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συζητήσει με τους εκπροσώπους όλων των Οργανισμών και φορέων που δραστηριοποιούνται εκεί, δηλαδή τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την οργάνωση “Solidarity Now”, τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Υπουργός μάλιστα κατέβηκε στις “γειτονιές” όπου διαβιούν οι φιλοξενούμενοι ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις υποδομές, την τήρηση των μέτρων κατά του covid-19 (μηδενικά κρούσματα), τη φοίτηση των παιδιών στα σχολεία αλλά και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων εντός της Δομής.

Η επίσκεψη διήρκεσε 40 λεπτά, αμέσως μετά ο Υπουργός δέχθηκε δώρα – χειροποίητες κατασκευές παιδιών της Δομής και έπειτα το κλιμάκιο αναχώρησε για τις επόμενες επισκέψεις, αυτές στις Δομές Λουτρών Απολλωνίας και Λαγκαδικίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *