ΔήμοιΔημοτικές Εκλογές 2023Εκλογές

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Με βλέμμα στο μέλλον το πρόγραμμα της «Δύναμης Ενότητας»

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας» για τις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Έχοντας ως παρακαταθήκη τα 174 έργα και πρωτοβουλίες μιας δημιουργικής διαδρομής, διεκδικεί εκ νέου την εμπιστοσύνη των δημοτών καταθέτοντας οργανωμένο σχέδιο δράσεων και προτάσεων.

Οι Δεσμεύσεις για τη νέα θητεία διακινήθηκαν με SMS στα κινητά τηλέφωνα των δημοτών. SMS που υπενθυμίζουν ότι ο σεβασμός απέναντι στο περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. Όπως υπόθεση όλων μας είναι και η επιλογή της Διοίκησης του Δήμου.

Για την ερχόμενη πενταετία έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί συνολικά 119 δράσεις και έργα, εστιασμένα ξεχωριστά σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, σε κάθε γειτονιά και για κάθε γενιά.

Οι εννέα βασικοί πυλώνες αφορούν το σύνολο του δήμου, ενώ στο πρόγραμμα αναπτύσσονται 110 επιμέρους δράσεις και προτάσεις, προσανατολισμένες στις ανάγκες κάθε Δημοτικής Κοινότητας.

Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια, οι ασφαλτοστρώσεις, τα αδέσποτα ζώα, οι ευρηματικές πρακτικές δραστικής μείωσης των δημοτικών τελών συνδυαστικά με πράσινες λύσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και την επόμενη πενταετία στους μικρότερους συνδημότες μέσω της κατασκευής νέων σχολείων, παιδικών χαρών και του μοναδικού στην Ελλάδα, μουσείου παιδικού παιχνιδιού που κατασκευάζεται ήδη στην Πυλαία.

Στόχευση ταυτόχρονα δίνεται στην εξωστρέφεια και στον πολιτισμό, ώστε ο δήμος να αποτελεί διαχρονικά ένα ισχυρό brand name στον τουριστικό χάρτη της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα το προφίλ ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα 2024 – 2029 του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη είναι νοικοκυρεμένο. Προβλέπει μέσα από κάθε ετήσιο προϋπολογισμό την αγορά περιπολικού οχήματος για την ελληνική αστυνομία, το οποίο θα επιτηρεί αποκλειστικά τις γειτονιές του δήμου για περισσότερη ασφάλεια.

Αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, χτίζοντας σταθερά μαζί με τους συνδημότες, για όλους τους δημότες, μία πόλη ακόμα πιο έξυπνη, πράσινη, φιλική και προσβάσιμη.

Με ρεαλιστικές και συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της πρόληψης της υγείας και του αθλητισμού.

Η προστασία των πολιτών, και η ασφάλεια βρίσκεται «ψηλά» στις προτεραιότητες. Πανελλαδική πρωτοπορία η εγκατάσταση και λειτουργία σε 24ωρη βάση drones, με τον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη να αποτελεί τον 2ο μόλις δήμο στη χώρα που ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ψηφιακού και ταυτόχρονα αδειοδοτημένου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων συστήματος επιτήρησης από αέρος κατά των κινδύνων πυρκαγιάς και κάθε μορφής κακόβουλης ενέργειας.

«Χτίζεται» κυριολεκτικά το μέλλον με 6 νέα σχολεία εντός της ερχόμενης δημοτικής θητείας. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Σχολικής Στέγης, το οποίο προσμετρά πλέον στο σύνολο 22 νέες κτιριακές και σχολικές υποδομές.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην ιστορία του δήμου. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να «γράφει χιλιόμετρα» με το πρόγραμμα «οδική ασφάλεια» προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ έως το καλοκαίρι του 2024. Όλοι οι κεντρικοί και οι δευτερεύοντες δρόμοι ασφαλτοστρώνονται σε όλους τους οικισμούς. Το πρόγραμμα σημαντικών ασφαλτοστρώσεων με προσωπική υπόσχεση του Δημάρχου συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, οι ψηφιακές μέθοδοι επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των δημοτών ενισχύονται και διευρύνονται. Το γνωστό σε όλους 15195 και e-15195 έχει βραβευτεί από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και από τα «BEST CITY AWARDS» ανάμεσα σε όλους τους δήμους της χώρας. Δεσμευόμαστε για συνεχές follow up σε κάθε αίτημα δημότη, καθώς η γνώμη των δημοτών είναι η μόνη αυθεντική σε ότι αφορά την καθαριότητα στις γειτονιές, τη μάχη με τα χιόνια, την περισυλλογή ογκωδών, τη συνεργασία με την πολιτική προστασία και τη συντήρηση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων.

Μέριμνα και αγάπη για τα αδεσποτάκια στην πράξη.

Επιβραβεύεται και διευκολύνεται η υιοθεσία των αδέσποτων τετράποδων με την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη γίνεται ο πρώτος δήμος που δείχνει με πράξεις την ευαισθησία του για τα αδέσποτα με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, όπως και ο πρώτος δήμος στην Κεντρική Μακεδονία που δημιούργησε «Πάρκο σκύλων» για την ψυχαγωγία τους.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και νυν δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε: «Έχουμε αποδείξει πως ό,τι υποσχόμαστε, το κάνουμε πράξη. Το πρόγραμμα 2024 – 2029 της «Δύναμης Ενότητας» είναι συγκεκριμένο, μετρήσιμο, επιτεύξιμο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο. Με υψηλές προσδοκίες για τον δήμο και σχέδιο ανάπτυξης για κάθε γειτονιά, από άκρη σε άκρη. Είναι η δέσμευσή μου για τον τόπο μας, η δέσμευσή μας στους συμπολίτες μας. Μαζί πετύχαμε πολλά. Σταθερά μαζί μπορούμε περισσότερα.»

Μπορείτε να διαβάσετε το Πρόγραμμα της Παράταξης ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκλογές 2023: Εκλέγονται στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

@dmin

Εγκύκλιος για τον προϋπολογισμό Δήμων 2020

admin

Δήμος Δέλτα: Όχι στην εγκατάσταση μονάδας καύσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα