Τέχνη - Πολιτισμός

ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ: Κύκλος διαλέξεων για Ψυχολογική Ενδυνάμωση

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει «Κύκλο διαλέξεων για Ψυχολογική Ενδυνάμωση» Σημαντικοί πνευματικοί άνθρωποι επιστήμονες, ανοίγουν τη σκέψη τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης και συζητούν μαζί τους.

Πρόκειται για δύο κύκλους διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τα έτη 2023 -24 .

Η έναρξη του 1ου Κύκλου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό τον Σεπτέμβριο στην Καρδία με την Νέλη Βυζαντιάδου   ενώ η  λήξη του Κύκλου θα γίνει τον μήνα Δεκέμβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων αναλυτικά έχει ως εξής :
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 

«Σκιαμαχία» μια ομιλία για την άσκοπη μάχη με έναν ανύπαρκτο εχθρό, τον εαυτό μας.

Νέλη Βυζαντιάδου, Ψυχοθεραπεύτρια – Συγγραφέας

Φιλική συμμετοχή

Αλίκη Δουρμάζερ, performer / καθηγήτρια σωματικού θεάτρου

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

«Λογική και παραλογική. Αλήθεια και παραμύθια. Κριτική σκέψη, ψυχολογία και επιστημονικός εγγραμματισμός».

Δρ Άγγελος Ροδαφηνός ,Συγγραφέας, Αν. Καθηγητής ΑΠΘ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

«Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και εντυπωσιακές πρακτικές εφαρμογές στην εκπαίδευση, στη μάθηση, στην εργασία, στις … σχέσεις και στην καθημερινή ζωή.»

Δρ Άγγελος Ροδαφηνός, Συγγραφέας, Αν. Καθηγητής ΑΠΘ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Πώς δημιουργούμε εγγύτητα – τι σημαίνει ακούω, παρατηρώ, συζητώ.

Βαφειάδης Γεώργιος , Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ψυχοθεραπευτής Ομοιοπαθητικός

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 

Προβολή του Αυτοβιογραφικού Ντοκιμαντέρ Ευαισθητοποίησης «Ένας κόσμος, δύο όψεις»

Παρασκευή Σαλαβγιά , Δημιουργός και σεναριογράφος της ταινίας, Σύμβουλος ατόμων με αναπηρία.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Προβολή του Αυτοβιογραφικού Ντοκιμαντέρ Ευαισθητοποίησης «Ένας κόσμος, δύο όψεις»

Παρασκευή Σαλαβγιά , Δημιουργός και σεναριογράφος της ταινίας, Σύμβουλος ατόμων με αναπηρία.

Λίγα λόγια για τους Ομιλητές

Σύντομο βιογραφικό Νέλης Βυζαντιάδου

Η Νέλη Βυζαντιάδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη όπου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων επόπτρια & εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΑΠΘ και εξειδικεύτηκε στην Ψυχομετρία. Ακολούθησαν δύο κύκλοι μεταπτυχιακών σπουδών εκ των οποίων ο ένας στη Συμβουλευτική και ο άλλος στην Ψυχοθεραπεία μέσω Ψυχοδυναμικού Ψυχοδράματος. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια ψυχοθεραπευτών.

Από το 1991 ως το 2001 εργάστηκε σε ψυχιατρικές δομές της πόλης ενώ από το 2001 ασχολείται με το ελεύθερο επάγγελμα. Συνεργάστηκε με διάφορους φορείς και συλλόγους ως συντονίστρια επιμορφωτικών σεμιναρίων και διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια ανοιχτές ομιλίες που απευθύνονται σε ανθρώπους με ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι επιστημονική υπεύθυνη του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας του ιερού ναού Παναγούδας και ομιλήτρια στις εκδηλώσεις του που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πολιτισμού “Αλέξανδρος” με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την αρθρογραφία στα sites Kulturosupa.gr και Karfitsa.gr. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Φάκελος Διαπραγμάτευση, Μαθαίνοντας να διαπραγματεύεσαι ανάγκες, επιθυμίες και αιτήματα, Ώρα για δράση, Ένα ταξίδι είναι η ζωή, Και τώρα οι τρεις μας και Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης..

Σύντομο βιογραφικό Άγγελου Ροδαφηνού

Ο Δρ Ροδαφηνός σπούδασε και εργάστηκε σε 13 διεθνή Πανεπιστήμια στην Αμερική, την Αυστραλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Διετέλεσε Διευθυντής του Προγράμματος Κοινωνικών Επιστημών του Swinburne Online στη Μελβούρνη και του τμήματος Ψυχολογίας του City College, International Faculty of the University of Sheffield και δίδαξε εφαρμοσμένη, κοινωνική, αθλητική και εργασιακή ψυχολογία, μεθοδολογία έρευνας και νέες τεχνολογίες. Εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Από πρίγκιπας βάτραχος και… τούμπαλιν», «Οι Ηλίθιοι είναι ανίκητοι», και «Λογική και … Παραλογική» και 60 και πλέον επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Σύντομο Βιογραφικό Βαφειάδη Γεώργιου 

Ο Βαφειάδης Γεώργιος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ψυχοθεραπευτής (Ψυχόδραμα)- Ολιστικός Θεραπευτής, Ομοιοπαθητικός, Βελονιστής, Δάσκαλος Ατμα Κρίγια Γιόγκα.

Σπουδές: Bachelor of Science in Business Administration American College of Thessaloniki (ACT), Bachelor of Arts in Psychology State University of New York Empire State College USA Master of Arts Industrial and OrganizationalPsychology University of New Haven Connecticut USA. 8 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης στο Ψυχόδραμα από το London Centre for Psychodrama Group and Individual Psychotherapy με την Ψυχοθεραπεύτρια Jinnie Jefferies.

Είναι πτυχιούχος Μάστερ του Πανεπιστημίου New Haven Connecticut U.S.A. όπου ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή εξειδίκευσή του.

Έχει λάβει την ιδιότητά του ως ψυχοθεραπευτής μέσα από την εκπαίδευσή του στο Ψυχόδραμα του Βritish PsychodramaAssociation.

Σύντομο βιογραφικό Παρασκευής Σαλαβγιά

Μία νέα, δυναμική και διορατική γυναίκα, που έχει σπάσει προ πολλού τα δεκάδες στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από τα Άτομα με Αναπηρία.

Η Παρασκευή Σαλαβγιά με καταγωγή από το Κρυονέρι του Δήμου Λαγκαδά, υπερπήδησε εδώ και πολλά χρόνια το εμπόδιο της εκ γενετής εγκεφαλικής παράλυσης και αριστερής ημιπληγίας και σήμερα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις νέες γυναίκες.

Έχει αποφοιτήσει από το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και Μεταπτυχιακή Σύμβουλος από την ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ εργάζεται και στην οικογενειακή επιχείρηση.

Με στόχο την ενθάρρυνση δημιούργησε το Αυτοβιογραφικό Ντοκιμαντέρ Ευαισθητοποίησης ”Ένας κόσμος, δύο όψεις” αφού όνειρο της είναι να μιλήσει σε όλους τους ανθρώπους με δυσκολίες και μη και στις οικογένειες τους. Να τους προτρέψει να αναζητήσουν επιλογές, να βρουν τρόπους ενδυνάμωσης και να χαρούν την ζωή. Στην ταινία καταθέτει τη δική της διαδρομή, την εμπειρία των επιλογών που εκείνη αξιοποίησε, προσυπογράφοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ένα εκκωφαντικό ”τολμήστε” .

Οργάνωση παραγωγής: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- Σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: 10η Γιορτή Τσικουδιάς

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Συναυλία με την Μελίνα Κανά στη Λητή

@dmin

Δήμος Νάουσας: 2ο Φεστιβάλ «Γιορτές Νερού» στο Άλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα