ΟΤΑ

ΚΕΔΕ: Φροντίζει τα αδέσποτα στο πλαίσιο του προγράμματος animalsolidarity.gov.gr

Η ΚΕΔΕ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και για τα αδέσποτα καθώς μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) θα διανεμηθούν σε 38 Δήμους της περιοχής τροφές λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη φροντίδα των αδέσποτων στους Δήμους της Ελλάδας και εξασφάλισαν 32 τόνους ξηράς τροφής, μέσω της δωρεάς της εταιρείας Hill’s στο πλαίσιο του προγράμματος «animalsolidarity.gov.gr».

Το φορτίο με τροφή για γάτες και σκύλους παραδόθηκε ήδη στην ΠΕΔΚΜ και φιλοξενείται σε αποθήκες που παραχώρησε ο Δήμος Δέλτα, από όπου τις επόμενες μέρες θα γίνει η διανομή στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισκέφθηκε τους χώρους της αποθήκης στο Δήμο Δέλτα, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γιάννη Καραγιάννη, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία της διανομής των τροφών για τα αδέσποτα ζώα και να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη για τη φιλοξενία.

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Μια ακόμη πράξη ευαισθησίας και ουσιαστικής προσφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες»

«Η δοκιμασία στην πανδημία με τον κορονοϊό δεν άγγιξε μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Ιδιαίτερα τα ζώα που είναι αδέσποτα και δεν έχουν προστασία.

Είναι σημαντική η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας να μοιραστούν τόνοι ζωοτροφών στα αδέσποτα ζωάκια, σκύλους και γάτες της Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδης και πρόσθεσε:

«Αυτά υποδεχόμαστε σήμερα σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Δέλτα, από όπου θα γίνει η κατανομή στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μια ακόμη πράξη ευαισθησίας και ουσιαστικής προσφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες».

Στο Δήμο Δέλτα, τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, εκτός από το Δήμαρχο, Γ. Ιωαννίδη υποδέχθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ Γιώργος Γλώσσης, Φάνης Αλμπάνης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σπύρος Σταματάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς των ζωοτροφών έλαβε ομόφωνα η ΠΕΔΚΜ στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη σίτιση των αδέσποτων ζώων σε πολλές περιοχές, λόγω της πανδημίας.

Οι τροφές δωρεά από την εταιρεία Hill΄s

Οι ποσότητες της τροφής για τα αδέσποτα που εστάλησαν στην ΠΕΔΚΜ, είναι δωρεά της εταιρείας «Hills» η οποία δημιούργησε το πρόγραμμα «Hill’s Τροφή, Στέγη και Αγάπη» το 2002, για να παρέχει στους σκύλους  και τις γάτες που βρίσκονται σε καταφύγια, διατροφή που βοηθά να παραμείνουν υγιή, χαρούμενα και πανέτοιμα να ζήσουν στο παντοτινό τους σπίτι.

Η αποστολή της Hill’s είναι να βοηθά να εμπλουτίζονται και να επιμηκύνονται οι ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των κατοικίδιων τους και πιστεύει ότι κάθε κατοικίδιο αξίζει να λαμβάνει την καλύτερη ποιότητα τροφής, ειδικά κατά τη διάρκεια τέτοιων δύσκολων στιγμών.

Μια τέτοια στιγμή ήταν η πανδημία (COVID-19) που μείωσε τα διαθέσιμα κεφάλαια στα καταφύγια ζώων, ειδικότερα σε μικρότερους οργανισμούς.

Για αυτό το λόγο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «animalsolidarity.gov.gr» του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα δωρίσει 32 τόνους προϊόντων Hill’s σε καταφύγια και σωματεία, μέσω των Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θερμαϊκού: Επεκτείνεται το φυσικό αέριο στη Νέα Κερασιά

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ο Κωνσταντίνος Αμανατιάδης ορίστηκε νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών

@dmin

Δήμος Ιλίου: Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα και 1277 καφέ κάδοι στη μάχη της ανακύκλωσης

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα