ΔήμοιΟΤΑ

ΚΕΔΕ: Παράταση των συμβάσεων στους δήμους

Την παράταση έως 13 Σεπτεμβρίου των συμβάσεων όσων συμβασιούχων εργάζονται με δίμηνα την περίοδο του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της εισήγησής του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου αναφερόμενος στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣ  «η προφορική απάντηση που έχουμε από το υπουργείο είναι για όσους λήγουν οι συμβάσεις μπορούμε να κάνουμε στους ίδιους νέες συμβάσεις 2+2 μηνών με καταληκτική ημερομηνία την 13η Σεπτεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι η εγκύκλιος διευκρινίζει «ότι με τις διατάξεις του άρθρου εικοστού τετάρτου της από 14-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως κυρώθηκε με τον ν. 4682/2020 (ΦΕΚ Α/104) «Κύρωση: α)… β)… και γ) της από 14.3.2020 Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Α’ 64) και άλλες διατάξεις».

Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος εμφάνισης και διασποράς κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που συνάπτουν οι ΟΤΑ α’ και β΄βαθμού δυνάμει της παρ.1 του άρθρου 206 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007) και της περ. ιε της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν.3812/09, μπορεί να έχουν διάρκεια έως τέσσερις (4) μήνες».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργική παρέμβαση για το σκάνδαλο των πρώην δήμων Αρέθουσας – Εγνατίας – Βασιλικών και Κασσάνδρας

admin

Δήμος Θέρμης: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ξεκίνησε υποβολή αιτήσεων για δωρεάν εισαγωγή στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα