Οδηγός του Πολίτη

ΚΕΠΑ: Η νέα λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (υπ. αριθμ. Φ80100/24283) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Π. Τσακλόγλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θ.Σκυλακάκη, με την οποία αναθεωρείται ο Πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων, για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον.

Για την απόφαση ελήφθη υπόψη μεταξύ άλλων και η εισήγηση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης του e- Ε.Φ.Κ.Α. και οι γνώμες της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με βάση πρόσφατη απόφαση του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι πολίτες με ακρωτηριασμούς ή μη αναστρέψιμες παθήσεις θα κατοχυρώνουν το ποσοστό αναπηρίας τους για πάντα στα ΚΕΠΑ, και δεν θα περνούν δηλαδή ξανά και ξανά επιτροπές για την πιστοποίηση της συγκεκριμένης αναπηρίας τους.

Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ και την Λίστα μη αναστρέψιμων παθήσεων ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Επίδομα παιδιού: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών του 2021

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων

Ioannis Terzakis

Ποια μηνύματα στέλνουμε για click away κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα