Με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί Θησείο και Φάληρο της Γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2026, λόγω της οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του EuroLeague Final Four.
Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, ο σταθμός Θησείο θα λειτουργεί αποκλειστικά για τη μετακίνηση φιλάθλων από τις 13:00, ενώ ο σταθμός Φάληρο από τις 14:00, με ειδικά δρομολόγια συρμών που θα κατευθύνονται προς τον σταθμό Ειρήνη χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.
Οι υπόλοιποι συρμοί της Γραμμής 1 θα διέρχονται από τους δύο σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση για το επιβατικό κοινό. Η κανονική λειτουργία θα αποκατασταθεί μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς των φιλάθλων.
Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών
Λόγω της διοργάνωσης, ισχύουν οι ακόλουθες αλλαγές στα δρομολόγια:
- Γραμμή Α8 (Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι): Κυκλική λειτουργία από την αφετηρία έως τον κόμβο Κηφισιάς (δαχτυλίδι), με κατεύθυνση προς Κηφισιά.
- Γραμμή 444 (Στ. Ειρήνη – Γαλάτσι – Στ. Άνω Πατήσια): Προσωρινή αφετηρία στην οδό Μηδείας. Διαδρομή μέσω Πλ. Φλέμιγκ, Μηδείας και Αναγεννήσεως.
- Γραμμή 410 (ΟΑΚΑ – Άνω Μελίσσια): Προσωρινή αφετηρία στην οδό Αυτοκρ. Ηρακλείου. Τροποποιημένη διαδρομή μέσω Θεμιστοκλέους, Θησέως, Πλαταιών, Χατζηαντωνίου, Παπαφλέσσα και Λ. Κηφισίας.
Οι τροποποιήσεις θα ισχύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
