Επικαιρότητα

Μεγάλη Βρετανία: Ριζικές αλλαγές σε εργασία και δίδακτρα για σπουδές

Στην τσέπη τους θα καταλάβουν οι Έλληνες φοιτητές που σκοπεύουν να σπουδάσουν στη Μεγάλη Βρετανία μέσα στα επόμενα χρόνια μία από τις βασικότερες επιπτώσεις του Brexit.

Συγκεκριμένα όσοι φοιτητές εγγραφούν σε βρετανικά πανεπιστήμια από το επόμενο ακαδημαϊκός έτος θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 16.500 ευρώ το χρόνο σε δίδακτρα καθώς θα λογίζονται πλέον ως διεθνείς φοιτητές.

Ωστόσο, όσοι φοιτητές είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα πανεπιστήμια θα πληρώνουν το ίδιο ποσό με τους Βρετανούς συμφοιτητές τους καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους. «Από τον Σεπτέμβριο του 2021 ένα Ευρωπαίος φοιτητής θα πληρώνει όσα και ένας διεθνής φοιτητής.

Παράλληλα, οι Έλληνες φοιτητές χάνουν και τα κρατικά βρετανικά φοιτητικά δάνεια για την πληρωμή των διδάκτρων τους, ενώ από 1η Ιανουαρίου προκύπτει και το θέμα της φοιτητικής visa. Από 1/1 του 2021 οι φοιτητές δεν θα μπορούν να έρχονται πλέον χωρίς φοιτητική βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο. ενώ θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τους φοιτητές ώστε να βρουν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποφοίτησή τους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες φοιτητές που προσπαθούν την τελευταία στιγμή να προλάβουν την προθεσμία.

Ριζικές Αλλαγές και στον τομέα της εργασίας

Στον τομέα της εργασίας, για όσους επιχειρήσουν να βρουν δουλειά στη Μεγάλη Βρετανία από το νέο έτος τα πράγματα γίνονται κατά πολύ δυσκολότερα.

Οι προϋποθέσεις για εργασία στο Ηνωμένο βασίλειο μετά το Brexit είναι οι εξής:
  • Ειδική άδεια πρόσληψης
  • Ένα ελάχιστο επίπεδο σπουδών – Αυτή τη στιγμή Απολυτήριο Λυκείου
  • Μισθό τουλάχιστον 20.000 με 25.000 στερλίνες τον χρόνο

Στόχος των Βρετανών είναι με αυτό τον τρόπο να μειώσουν την ανειδίκευτη αλλά και τη μαύρη εργασία.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του OPEN

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid stories: Τα SMS που στέλνουμε στο 13033

@dmin

ΑΑΔΕ: Διόρθωση δηλώσεων του Ε9 χωρίς την επιβολή προστίμου

Covid stories: Πρόστιμα 135.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα