Δήμοι

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

lazaros kirizoglou menemeni ota24

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών από την 1η Ιανουαρίου του 2020 αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ειδικότερα, τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας στον ενιαίο δήμο για την επόμενη χρονιά έχουν ως εξής:

Για τις κατοικίες παραμένουν στο 1,44 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τις κατοικίες αναπήρων (ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων κ.λ.π.) η μείωση διατηρείται στο 50%: 0,72 ευρώ το τ.μ. και για τους στεγασμένους επαγγελματικούς χώρους και τα καταστήματα παραμένουν στα σε 3 ευρώ το τ.μ.

Σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε: «είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη. Ήδη το 2011 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης 18% στα σπίτια και 20% στα καταστήματα. Έτσι τα εξισώσαμε με τα δημοτικά τέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, όπως είχαμε υποσχεθεί. Το 2012 μειώσαμε και πάλι τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο μας 6%. Επίσης το 2017 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη και πάλι στον ενιαίο δήμο μας 5,26%. Το 2018 (για το έτος 2019) μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο δήμο μας 8,40%. Δηλαδή η συνολική μείωση των δημοτικών τελών από το 2011 έως το 2019 ανήλθε σε 37,66% για τις κατοικίες και σε 39,66% για τα καταστήματα στη Μενεμένη και σε 19,66% στους Αμπελόκηπους».

Εξήγησε ακόμη πως ο δήμος πήρε αυτήν την απόφαση, παρά τις τεράστιες μειώσεις των πόρων των δήμων, με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κτλ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, τις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών.

Οι παραπάνω μειώσεις, πρόσθεσε ο κ. Κυρίζογλου, επιτυγχάνονται λόγω της μείωσης του κόστους λειτουργίας των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας (νέα αυτοκίνητα και εργαλειομηχανήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO-6, μείωση καυσίμων, μείωση κόστους συντήρησης κλπ.) και της καλής διαχείρισης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ανακύκλωση επιβραβεύεται στον Δήμο Παύλου Μελά

Ioannis Terzakis

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Βανδαλισμός και απόπειρα εμπρησμού σε Παιδική Χαρά των Πεύκων

Δήμος Κιλκίς: Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων μέσω του προγράμματος «Άργος»

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα