Δήμοι

Μητροπολιτική Επιτροπή: «Όχι» στη μονάδα αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη Σίνδο

Η Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της γνωμοδότησε αρνητικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τα μέλη της Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης τους, απέρριψαν ομόφωνα την εν λόγω δραστηριότητα, που αφορά στη θερμική επεξεργασία επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι στην ΒΙ.ΠΕ, σε τμήμα της οποίας επρόκειτο να λειτουργήσει η μονάδα αποτέφρωσης δεν υπάρχει εν ισχύ ρυμοτομικό σχέδιο.

Παράλληλα λήφθηκε σοβαρά υπόψη, ότι το έργο χωροθετείται σε απόσταση μόλις 2,5 χλμ., από τη Σίνδο και 1,5 από τον οικισμό της Αγχιάλου , προκαλώντας περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και πλήττοντας την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων.

Όπως τόνισε στην εισήγηση της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της ΒΙ.ΠΕ Σίνδου του 2017 προβλέπεται στις χρήσεις γης η εγκατάσταση τέτοιας δραστηριότητας.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η κ. Πατουλίδου, οι προβλεπόμενες χρήσεις γης του ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙ.ΠΕ Σίνδου δεν ισχύουν πλέον, διότι δεν έγινε η προσαρμογή της μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου στη ΒΙΠΕ ως προς τις χρήσεις γης με τις διατάξεις του Π.Δ 59/2018, εντός ενός έτους από τη δημοσίευση του Π.Δ.

Δήμος Δέλτα

Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τη διοίκηση του δήμου Δέλτα, με το δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη να κάνει λόγο για ένα αγώνα που δικαιώνεται.

«Δήμος και κοινωνία της Σίνδου κέρδισαν την πρώτη μάχη στον αγώνα που δίνουν από κοινού για να σταματήσουν τα σχέδια εγκατάστασης δύο μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη ΒΙΠΕ» δήλωσε ο ίδιος, λέγοντας πως είναι ικανοποιημένος από την απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης να αποσύρει, στη σημερινή της συνεδρίαση, τη θετική εισήγηση της υπηρεσίας για την εγκατάσταση των δύο μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στην περιοχή.

«Δεν μπορεί η περιοχή μας να σηκώσει περαιτέρω υποβάθμιση», τόνισε μιλώντας στην συνεδρίαση της Μ.Ε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος μάλιστα έθεσε και το θέμα της δεύτερης μονάδας αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε οικόπεδο σε απόσταση 200 μέτρων από τη Σίνδο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση αυτών των μονάδων στον τόπο μας. Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά πρέπει να θεσπιστούν όλα τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής» επισήμανε ο δήμαρχος Δέλτα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρούσμα κορονοϊού σε εργοτάξιο καθαριότητας Δήμου

ΔΕΥΑ Θέρμης: Υπογραφή σύμβασης έργου εξοικονόμησης ενέργειας και ελέγχου διαρροών των δικτύων άρδευσης

@dmin

Δήμος Δέλτα: Όχι στην εγκατάσταση μονάδας καύσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα