Υπουργεία

Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για την ενίσχυση της συνεργασίας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.

«Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου μας. Είναι και ζήτημα κουλτούρας, συνείδησης και, σε αυτό το πλαίσιο, οι συνέργειες και οι συμμαχίες είναι σημαντικές και απαραίτητες», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας επίσης πως το υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία αποτελούν έναν σημαντικό κρίκο, σε μία αλυσίδα φορέων που ενεργοποιείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας.

«Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να φτάσουμε σε αυτά που έλεγαν οι Βρετανοί “η πιο αποτελεσματική τροχαία δεν είναι αυτή που κόβει τις περισσότερες κλήσεις, αλλά αυτή που έχει εκπαιδεύσει τους πολίτες να μην κάνουν παραβάσεις», είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Παναγιώτης Παπαντωνίου εξήρε τη συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία επισημαίνοντας ότι το Μνημόνιο αποτελεί τομή και παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς είναι πολύ σημαντική η συνεργασία Συγκοινωνιολόγων και Επιστημόνων με τις Διευθύνσεις Τροχαίας και η υποστήριξη των υπηρεσιών σε θέματα οδικής ασφάλειας, κυκλοφορίας και έκτακτων περιστατικών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης χαιρέτησε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, λέγοντας πως «αποτελεί βασική στόχευση η δημιουργία κουλτούρας οδικής συνείδησης και γι’ αυτό υψώνουμε ένα αρραγές μέτωπο συνεργασίας και συνεργειών».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρηματοδοτήσεις ύψους 30 εκατομμυρίων για έργα πνοής και ανάπτυξης

Ioannis Terzakis

Κορωνοϊός: Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και χώρους συνάθροισης

@dmin

Σχολεία: Ποιες δράσεις «κόβονται» με ΦΕΚ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα