Συνεχόμενες είναι οι δράσεις του Δήμου Νεάπολης Συκεών για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου στην περιοχή. Αυτή τη φορά φυτεύτηκαν 180 νέα δέντρα στην περιοχή Στρεμπενιώτη, στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης,ενώ προχώρσαν και την αντικατάσταση του εδάφους στις δενδροδόχους με εμπλουτισμένο κηπευτικού χώματος και τύρφης. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν μυκόριζες (κηπευτικό σκεύασμα) για την ενίσχυση των ριζών, καθώς και ειδικοί κρύσταλλοι συγκράτησης νερού για την καλύτερη υδατική υποστήριξη των νέων φυτεύσεων.

Οι νέες φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανώλη Τριανταφυλλίδη και Οδυσσέα Ελύτη, και βελτιώνουν την εικόνα της περιοχής αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων μέσα από περισσότερους χώρους πρασίνου και σκίασης.
Οι εργασίες έγιναν από τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου, Παρής Γενίτσαρη, με έμφαση στη σωστή ανάπτυξη και τη μακροχρόνια διατήρηση των δέντρων.
