Δελτία Τύπου

Νέο Ρεύμα – Νέο όραμα: Αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό

Επιστολή με αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό απέστειλε η Κίνηση επιχειρηματικής εκπροσώπησης ανάπτυξης 475 Μεγάλων επιχειρήσεων και Ενώσεων πολιτών Θεσσαλονίκης.

30/08/23 – Αριθμός Πρωτοκόλλου Γραμματείας Πρωθυπουργού 593/4-7-2023

Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό́ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα

Θέμα: Αίτημα συνάντησης με θέμα την οριστική άρση των εμποδίων και αποτροπής επενδύσεων 500 εκατ. € και ανάπτυξης στη δυτική Θεσσαλονίκη με τους παράνομους χάρτες ερήμωσης του ΥΠΕΝ. ΥΑ 485/2020. Συμφωνήθηκε από τον πρ. Υπουργό.

Μια (1) μέρα μετά τις εκλογές 21/5/23, έγινε το αντίθετο από το παλιό ρυθμιστικό και ξαναεμφανίστηκαν οι παράνομοι και άκυροι χάρτες. Εμφανίστηκε από το “παράθυρο” μέσω της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του ΓΠΣ Θεσσαλονίκης και πέρασε από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ στις 26/7/23.  Πρόφαση η  Σεβέζο ΙΙΙ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρητά απεφάνθη, ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί επενδύσεων εκτός ορίων δεξαμενών. Ζητούμενο η άρση των παράνομων χαρτών ερήμωσης από το ΓΠΣ Θεσσαλονίκης.

Υποσχεθήκατε δημόσια να διορθώσετε τα κακώς κείμενα  στη δυτική Θεσσαλονίκη. Να αρθούν τα εμπόδια

Αξιότιμε κ.  Πρωθυπουργέ,

Συμπλέουν όλοι, επιχειρήσεις, Δήμοι, πολίτες!! Συμφωνούν και υπόσχονται οι Υπουργοί ΥΠΕΝ, μετά η γραφειοκρατία κάνει το αντίθετο. Θαρρείς και εκδικούνται.

Υπάρχουν συμφέροντα του depreciation shorting. Τόσος κόπος αναλίσκεται. Δεκάδες Υπουργοί  και Εσείς επισκέπτεσθε τη δυτική Θεσσαλονίκη. Να υπάρχει αποτέλεσμα.

Προτείνεται η  επικέντρωση στην ΟΡΙΣΤΙΚΗ επίλυση των ουσιαστικών μεγάλων θεμάτων της Θεσσαλονίκης και η αναστροφή των νέων απειλών, όπως:

1) Η επικαιροποίηση της ΥΑ 485/2020 στο ΥΠΕΝ για τη διόρθωση από τους παράνομους χάρτες ερήμωσης. Είναι νόμιμο, το επιτάσσει η ΕΕ από το 2019. Οι παρελκύσεις και δήθεν νέες μελέτες από την γραφειοκρατία, δεν είναι νόμιμες και δεν προβλέπονται από τις συνθήκες.

Νέα απειλή: Υπεγράφη παράνομα από το ΥΠΕΝ νέες  απειλές  ερήμωσης δυτικά, μόλις 1 μέρα μετά τις εκλογές 22/5/23.  Πέρασε για το ΓΠΣ Θεσσαλονίκης από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ στις 26/7/23. Επίκειται η υπογραφή του αυτές τις μέρες- εβδομάδες. Αφορά τους παράνομους χάρτες ερήμωσης, μέσω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΓΠΣ Θεσσαλονίκης. Επαναφέρει από το “παράθυρο” τους χάρτες ερήμωσης στα δυτικά του Δήμου του 2009, που καταργήθηκαν από τη Ελληνική Βουλή το 2014, ανέκαθεν από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και ειδικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη με έγγραφο το πρ. Π. Γιούνκερ από το 2019.  Αποτρέπονται επενδύσεις 500 εκατ. € για παράνομο λόγο! Ζητούμενο η άρση των παράνομων χαρτών ερήμωσης από το ΓΠΣ Θεσσαλονίκης.

2) Αποφόρτιση των απειλών για 800 επιχειρήσεις για Καλοχώρι- Πόντου. Σήμερα η ΠΚΜ πιέζει για παράνομη ΚΥΑ για το πάρκο στο Καλοχώρι Πόντου.  Προβλέπει χαράτσια 300 εκατ. € και αναστολές αδειών για χρόνια. Ο νόμος προβλέπει συναίνεση του 55% που δεν υπάρχει. Αποτρέπονται επενδύσεις, καταστρέφονται επιχειρήσεις. Ο τ. ΥΜΑΘ  απειλούσε τις 800 επιχειρήσεις …  θα κάνουμε το πάρκο εξυγίανσης στο Καλοχώρι … “να σας κλείσουμε”!  Στην Αθήνα γίνεται στο Σχηματάρι 80 χλμ, όχι στο Αιγάλεω ή Περιστέρι. Στη Θεσσαλονίκη στα 3 χλμ. Να κάνει η περιφέρεια το καθήκον της, όχι να εκβιάζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις!

3) Οι διατάξεις του θαλασσίου μετώπου, να περιέχουν χρήσεις γης και επενδύσεις δυτικά, όπως ανατολικά.  Όχι μόνο ημιβούρκο και πεζόδρομο.

4) Αξιοποίηση των κενών κτιρίων ~1.000.000μ2 με διπλές χρήσεις γης και αυτόματες διαδικασίες, όπως Αθήνα.

Προσυπογράφουν: Ανδρέας Ευστρατίου, Χρήστος Μπόγιας, Αλέκος Κατσιώτης, Έλλη Νικολαίδου, Μένος Ναξιάδης, Νίκος Φιλίππου!

Δηλώσεις ΠΘ το 2022:

Επανέρχομαι στα της δυτικής Θεσσαλονίκης συνολικά. Είπε ο κ. Μητσοτάκης: «θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες. Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδας, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου λόγο καιρού

@dmin

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται επικίνδυνα αλλαντικά!

@dmin

ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα