Δελτία Τύπου

Νέο Ρεύμα – Νέο όραμα: «Χείμαρρος» για τη Δυτική Θεσσαλονίκη (video)

Το 2022 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει δήλωση «προσωπικής δέσμευσης» για την Θεσσαλονίκη μέσω της οποίας «έσπειρε ελπίδα» ότι «κάτι επιτέλους θα γίνει» ώστε να αλλάξει η συνεχής υποβάθμιση της.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες. Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδας, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τη Μ. Δευτέρα 10/4 στη Θεσσαλονίκη, το «Νέο Ρεύμα – Νέο Όραμα και οι 475 επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών», προχώρησαν σε αυτοψία για την κατάσταση στη Δυτική πλευρά της πόλης.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό, παρουσιάζουν, μέσα από ένα περιεκτικό βίντεο λίγων λεπτών, την υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης και προτείνουν άμεσες λύσεις για την ανάτασή της, η οποία αν και έχει  εξαγγελθεί πολλές φορές,  δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

Αναφέρουν συγκεκριμένα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Σας παρακαλούμε να δείτε σε πραγματικό χρόνο μια σύντομη περιοδεία 6 λεπτών:

Θα γίνουν κατανοητές οι λύσεις που συμπλέουν όλοι, επιχειρήσεις, Δήμοι, πολίτες !! Συμφωνούν θετικά και υπόσχονται οι Υπουργοί ΥΠΕΝ. Μετά η γραφειοκρατία παρελκύει.
Άλλοι ανακοινώνουν τα αντίθετα για την περιοχή. Υπάρχουν συμφέροντα του depreciation shorting. Δεκάδες Υπουργοί πάνε και έρχονται. Να υπάρχει αποτέλεσμα.

Να υλοποιηθούν άμεσα οι λύσεις που επιζητούν ΟΛΟΙ:

1) Επικαιροποίηση της ΥΑ του χωροταξικού Κ. Μακεδονίας, για τις επενδύσεις δυτικά όπως επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συμφώνησε ο ΥΠΕΝ.

2) Αποφόρτιση των καταστροφικών διατάξεων εισφορών και αναστολών αδειών που
απειλούν τις επιχειρήσεις στο Καλοχώρι- Πόντου, μόλις 3χλμ από Θεσσαλονίκη.

3) Οι διατάξεις του θαλασσίου μετώπου, να περιέχουν χρήσεις γης και επενδύσεις δυτικά, όπως ανατολικά. Όχι μόνο ημιβούρκος και πεζόδρομος.

4) Αξιοποίηση των κενών κτιρίων ~1.000.000μ² με διπλές χρήσεις γης και αυτόματες
διαδικασίες, όπως στην Αθήνα.

Υπάρχει μεγάλη δημόσια αποδοχή. Δεν λύνονται τα κύρια θέματα αίτια της βύθισης. Να
μην αναφερόμεθα μόνο στις επόμενες δεκαετίες.

Με εκτίμηση,

Νίκος Φιλίππου, Έλλη Νικολαΐδου Μενέλαος Ναξιάδης, Χρήστος Μπόγιας, Ανδρέας Ευστρατίου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στους πολίτες σε ανάγκη.

@dmin

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Παράταση προθεσμίας της ψηφιακής απογραφής του χρόνου εργασίας

@dmin

ΔΥ.ΠΑ: Οριστικοί Δικαιούχοι και Πάροχοι για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2022

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα