ΔήμοιΥπουργεία

Νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων και στον Δήμο Λαγκαδά

Μεταξύ των επτά Δήμων που εφαρμόζουν στις υπηρεσίες τους το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» είναι και ο Δήμος Λαγκαδά.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το ΓΕΑ έχει εντάξει στην καθημερινότητα των υπηρεσιών του εδώ και έναν μήνα τον νέο ηλεκτρονικό τρόπο διακίνησης των εγγράφων, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα στην μετάβαση της ψηφιακής εποχής, αφού πλέον θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών με έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό και ευέλικτο τρόπο.

“Η αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών θα πρέπει να είναι στρατηγικός στόχος όλων μας αφού μέσα από αυτήν ο πολίτης θα εξυπηρετείται καλύτερα και ταχύτερα, ενώ τεράστια θα είναι και η εξοικονόμηση πόρων.

Το “ΙΡΙΔΑ” είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα των στελεχών του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και αυτό πιστοποιεί για πολλοστή φορά ότι υπάρχουν σπουδαίες τεχνολογικές δυνατότητες, καθώς και ότι μπορεί να γίνει εξαιρετική δουλειά από την δημόσια διοίκηση.

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του τμήματος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Λαγκαδά που δουλεύοντας μεθοδικά και με μηδενικό κόστος κατάφερε να προσαρμόσει το λογισμικό στις ανάγκες μας, ούτως ώστε να λειτουργήσουμε ως πρότυπο και για άλλους Δήμους στο σύνολο της επικράτειας” είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχολιάζοντας το νέο σύστημα διαχείρισης εγγράφων.

Τι είναι η ΙΡΙΔΑ

Σκοπός του συστήματος ΙΡΙΔΑ είναι η αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Πρόκειται για ένα νέο, αποτελεσματικότερο, ταχύτερο, ασφαλέστερο και πιο διαφανές σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου για την κεντρική διαχείριση και διακίνηση των εγγράφων, το οποίο βελτιώνει την ταχύτητα κεντρικής διακίνησης και έγκρισης εγγράφων, επαυξάνει την ακεραιότητα και την ασφάλεια των πληροφοριών και εξοικονομεί πόρους.

Με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης και διακίνησης εγγράφων, προκύπτουν σημαντικά οφέλη, όπως εξοικονόμηση χρόνου χρέωσης και διακίνησης της αλληλογραφίας, με συνέπεια τη μείωση στις μετακινήσεις αποστολής- παράδοσης της σχετικής αλληλογραφίας και παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας, εξοικονόμηση χαρτιού και μελανιών, αποτύπωση, καταγραφή και διόρθωση βασικών διοικητικών λειτουργιών.

Βασική φιλοσοφία και συγκριτικό πλεονέκτημα της «ΙΡΙΔΑΣ» αποτελεί, μεταξύ άλλων, η προσαρμοστικότητα του συστήματος στις εκάστοτε ανάγκες του φορέα που το χρησιμοποιεί, αλλά και το γεγονός ότι στο πλαίσιο πάντοτε της ισχύουσας νομοθεσίας ελαχιστοποιεί τις απαιτήσεις σε ενδιάμεσα βήματα και διαδικασίες, κατά την ηλεκτρονική έκδοση ενός εγγράφου. Απώτερος σκοπός είναι η διασύνδεση όλων των δημοσίων υπηρεσιών μέσω της Ίριδας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Πληροφοριακό Σύστημα ΙΡΙΔΑ ονομάστηκε σύμφωνα με την μυθική αγγελιοφόρο των θεών, κόρη του Θαύμαντα και της Ωκεανίδας Ηλέκτρας.

https://livelagadas.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: 12.000 άτομα εμβολιάστηκαν

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Αύξηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε όλες τις γραμμές του Δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα