ΔήμαρχοιΔήμοιΠεριφέρειεςΥγεία

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού καταγγέλλει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ζωές

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή, τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες δεν έγινε καμία εργασία διευθέτησης και καθαρισμού των ρεμάτων

Πολύ μεγάλος είναι ο κίνδυνος να θρηνήσουμε και πάλι ανθρώπινες ζωές στον Δήμο Θερμαϊκού εξαιτίας πλημμυρών, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής. Όπως υποστηρίζει, τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή μίας γυναίκας, δεν έχει γίνει καμία εργασία διευθέτησης των επικίνδυνων ρεμάτων αλλά και καθαρισμός τους.

Μάλιστα, τονίζει ότι σε σύγκριση με το 2016 σήμερα ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, αφού τα ρέματα έχουν περισσότερα φερτά υλικά και έχουν φυτρώσει στις κοίτες τους δέντρα και καλαμιές. Ο κ. Τσαμασλής σημειώνει ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τον εισαγγελέα προκειμένου να τον ενημερώσει για την επικινδυνότητα της κατάστασης.

«Θα ενημερώσω τον εισαγγελέα, αλλά και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή μας σήμερα, αναφορικά με τα ρέματα. Σε αυτά δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν βλέπω καμία διευθέτησή τους. Θέλω ο εισαγγελέας να ξέρει ποια κατάσταση έχω παραλάβει και να μη μου προσάψουν τίποτα αν γίνει το οτιδήποτε. Σήμερα ο κίνδυνος καταστροφικών πλημμυρών είναι τεράστιος και πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με το 2016, αφού τα ρέματα είναι κλειστά και δεν έχουν διευθετηθεί» σημειώνει ο κ. Τσαμασλής.

Η περιφέρεια

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, τονίζει ότι μετά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην περιοχή από τις καταστροφικές πλημμύρες το 2016, η υπηρεσία του προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες εργασίες σε εφτά μεγάλα ρέματα του Δήμου Θερμαϊκού, από την Περαία μέχρι τη Νέα Μηχανιώνα. «Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες εργασίες, και αφού κλείσαμε το δελτίο των καταστροφών, παραδώσαμε τα ρέματα στη δημοτική Αρχή. Και οι δήμοι μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις μέσα σε ρέματα» λέει ο κ. Στεργιάδης.

ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Τροποποίηση δρομολογίου της «Γραμμής 56»

@dmin

Δήμος Θέρμης: Πρόσληψη 16 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου

@dmin

Δήμος Βόλβης: Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα