ΠεριφέρειεςΥπουργεία

«Ο μικρός τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει…στις Σέρρες!»

Δράση του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών «Ο μικρός τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει…στις Σέρρες!» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (30/9/2019)

«Εσείς τι λέτε; Το μέλλον την ανθρωπότητας εξαρτάται από τα παιδιά; Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι τουρίστες και ενεργοί πολίτες; Έχετε ξανακούσει τον όρο «Αειφορία»; Πώς συνδέεται με τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης; Και ποια η σχέση τους με τα ταξίδια; Αλήθεια, πως μπορούμε να προστατεύσουμε τους τουριστικούς μας προορισμούς; Υπάρχει όντως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και αν ναι, πως γιορτάζεται»; Και τέλος, έχετε ξανακούσει για την έκθεση SEREXPO; Σε ποια περιοχή πραγματοποιείται και τι περιλαμβάνει;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν  στην εκπαιδευτική βιωματική  δράση, με τίτλο: «Ο μικρός τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει… στις Σέρρες!», που φιλοξενήθηκε  στην 5η SEREXPO, με τρόπο δημιουργικό και παιγνιώδη, αλλά και μέσα από σύγχρονο οπτικοακουστικό παιδαγωγικό υλικό.
Στο εργαστήρι μας, παίξαμε, αστειευθήκαμε, «ταξιδέψαμε», διασκεδάσαμε, επιχειρηματολογήσαμε, συνεργαστήκαμε, κυρίως, όμως, περάσαμε όμορφα!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 το τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού που παρουσιάστηκε σε περίπου 3.000 παιδιά και διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών (Γραφείο Τουρισμου) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, με τίτλο: «Ο μικρός τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει…στις Σέρρες» στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 5ης SEREXPO, καθώς και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Οι δράσεις αφορούσαν, αφενός, στην ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης μαθητών και εκπαιδευτικών και αφετέρου, στην ευαισθητοποίησή τους αναφορικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους. Τα εργαστήρια διεξήχθησαν από κοινού, από την κυρία Ελευθερία Γκρίμπα, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού σε συνεργασία με την κυρία Όλγα Δανιηλίδου, Υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οι οποίες μετέφεραν στα παιδιά την εμπειρία τους από τον κλάδο του τουρισμού, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Ο μικρός τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει…στις Σέρρες» αφορά σε μια δωρεάν πολυβραβευμένη πρωτότυπη διαθεματική δράση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και τη στήριξη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Club Serres for Unesco και πολλών άλλων διακεκριμένων φορέων.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιελάμβανε βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο, αλλά και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού, της φιλοξενίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και των εκθέσεων. Εντύπωση έκανε η εξαιρετική συνεργασία των παιδιών και η προσοχή που επέδειξαν, κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρέλαβαν πιστοποιητικά συμμετοχής στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πλήρες υλικό προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κοινοβούλιο, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Unesco.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 5ης SEREXPO κος Χρήστος Μέγκλας, καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την άψογη συνεργασία και την εξαιρετική υλοποίηση του προγράμματος τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με περισσότερες δράσεις και συμμετοχές, μιας και η ανατροφοδότηση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την επανάληψη της εκπαιδευτικής δράσης.
Τέλος, πολλές ευχαριστίες στο Υπουργείο Τουρισμού και στην κα Γκρίμπα για την εθελοντική της πρωτοβουλία, τόσο για την έμπνευση του συγκεκριμένου προγράμματος και την άμεση προθυμία της να το μοιραστεί με τους νέους του τόπου μας, όσο και για την άριστη διεξαγωγή του στη Σέρρες, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στο πλαίσιο της φετινής SEREXPO, αναδεικνύοντας τη σημασία του να τιμάμε και να εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και στην επαρχία και μάλιστα σε έναν νομό με πλούσια ιστορία-γαστρονομία-πολιτισμό-τουρισμό. Της ευχόμαστε καλή συνέχεια στα εκπαιδευτικά «ταξίδια» της και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πράσινο Ταμείο: Κονδύλια για 162 Δήμους για χώρους πρασίνου – smart parks – διευθέτηση ρεμάτων (έγγραφα)

@dmin

6η Διεθνή Ακαδημία Δημοσιογραφίας πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη

@dmin

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό τεστ ή green pass και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα